: Sağlık Turizmi

Diş Hekimliği

PROF.DR. TÖRÜN ÖZER

Diş Hekimliği

Dünyadaki sağlık turizmi, spa ve wellness turizmi, termal banyolar vs. gibi temel kavramların tanımlanmasıyla ve gerçek hayattan örneklerin anlatılarak öğretilmesi amaçlanmaktadır.

1   Sağlık turizmi, termal turizm, medikal turizm, wellness turizminin dünyadaki uygulamalarını tanımlar.
2   Bir sağlık turizmi(wellness) merkezinin dizaynını ve sunulan hizmetleri ile çalışanları ve onların görevlerini bilir.
3   Gelişmekte olan sağlık turizmi ülke ve destinasyonlarını bilir.
4   Bir sağlık turizmi müşterisine sunulan ameliyat ve tedavi çeşitleri ile ziyaretler ve diğer hizmetleri bilir.
5   Bir sağlık turistinin gereksinimlerini bilerek uygun hizmetleri sunar.

1 Sağlık Turizmi nedir Farklı adlandırmalar: Sağlık, medikal, wellness, turizmi vs. Sağlık turizminin bugünü: Arz ve Talep).
2 Dünyada Sağlık Turizmi merkezleri ve üçüncü dünya ülkelerindeki sağlık turizmi artışı
3 Brezilya da sağlık turizmi (Hastaneler, tedavi çeşitleri, ameliyat çeşitleri, turistik ziyaret çeşitleri, maliyet detayları)
4 Hindistan da sağlık turizmi (Hastaneler, tedavi çeşitleri, ameliyat çeşitleri, turistik ziyaret çeşitleri, maliyet detayları)
5 İran da sağlık turizmi (Hastaneler, tedavi çeşitleri, ameliyat çeşitleri, turistik ziyaret çeşitleri, maliyet detayları
6 Sağlık Turizmi özet
7 Dünya da Termal Turizm, SPA ve Wellness turizmi, sunulan hizmetler (devlet sağlık sigortası/ özel lüks sınıflamaları) ve spa merkezlerinin mimari dizaynı, Roma Hamaları, Türk Hamamları.
8 Türkiye'de Termal Turizm: Balçova Termal veya Çeşme Sheraton'a bir ziyaret.
9 Türkiye'de Termal Turizm: Balçova Termal veya Çeşme Sheraton'a bir ziyaret.
10 Ruh sağlığı için Turizm (dini turizm) (Hac, Umre, Uzakdoğu budizm felsefesi...).
11 Sağlık Riskleri ve Turizm: bulaşıcı hastalıklar, jet lag, yaralanma ve kaza riskleri, turist hastalıkları
12 Engelli Turizmi, herkes için turizm
13 Sağlık Turizmi özet
14 Sağlık Turizmi özet
15 Ara Sınav

1. Geçmişten Günümüze Türk Diş Hekimliği,Eteoğlu, A.Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, 2000
2. Diş Hekimliği Bilimi'nde "İlk"ler. İlter Uzel, Istanbul Aydın Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, 2012

1. Ders
2. Okumalar

Başarılı / Başarısız

1 ARS ARASINAV
2 KSN KISA SINAV
3 YYS YARIYIL SONU SINAVI
4 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu ARS* 0.40 + BUT * 0.60

1. Öğrenci, sağlık turizmi, termal turizm, medikal turizm, wellness turizminin dünyadaki uygulamalarını tanımlayabilmeli.
2. Öğrenci, bir sağlık turizmi(wellness) merkezinin dizaynını ve sunulan hizmetleri ile çalışanları ve onların görevlerini tanımlayabilmeli.
3. Öğrenci, gelişmekte olan sağlık turizmi ülke ve destinasyonları hakkında bilgi verebilmeli.
4. Öğrenci, bir sağlık turizmi müşterisine sunulan ameliyat ve tedavi çeşitleri ile ziyaretler ve diğer hizmetler hakkında bilgi verebilmeli.
5. Öğrenci, bir sağlık turistinin gereksinimlerini bilerek uygun hizmetleri tanımlayabilmeli.

Derslerin %70 ine devam zorunludur.

torun@deu.edu.tr

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8