DERS ADI

: Gastronomi ve Turizm

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 5006 Gastronomi ve Turizm SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans

Dersin Düzeyi

Yüksek Lisans

Ders Koordinatörü

DOÇ.DR. TURGAY BUCAK

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans

Dersin Amacı

Gastronomi turizminin turizm üzerine olan etkisi ve Türkiyede ve dünyada gastronomi turizmine ait bilgilerin aktarılması amaçlanmıştır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Gastronomi Ve Turizm İlişkisinin kavranabilmesi
2   Gastronomi Turizminin il turizmi üzerine olan etkisinin anlaşılabilmesi
3   Türkiye deki Gastronomi Turizmi hakkında bilgi sahibi olma
4   Dünyadaki Gastronomi Turizmi hakkında bilgi sahibi olma
5   Yerel halkın gastronomi turizmine bakışının değerlendirilebilmesi

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Gastronomi Kavramının Tanımı
2 Mutfak Sanatının Tarihsel Gelişimi
3 Yiyecek Üretimi Ve Tüketiminin Ekonomik, Sosyal, Politik Ve Kültürel Açılardan Tarihsel Gelişim Süreci İçinde Değerlendirilmesi
4 Gastronomi Ve Turizm İlişkisi
5 Gastronomi Turizmi Ve Gastronomi Turisti Kavramları
6 Türkiye de Gastronomi Turizmi
7 Ara Sınav
8 Ara Sınav
9 Gastronomi Turizminin İl Turizmine Etkisinin örnek ile anlatımı
10 Yerel lokantalarda standartların geliştirilmesi
11 Yerel halkın gastronomi turizmine bakışı
12 Gastronomi Turizmi ve Türkiye yi Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Gastronomi Deneyimlerinin Değerlendirilmesi
13 Dünyada Gastronomi Turizmi
14 Dünyada Gastronomi Turizmi
15 Dönem Sonu Sınav
16 Dönem Sonu Sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Mutfak Teknolojisi. Cemal Türkkan yayınları Türkan C. (2010) Aşçılık. Cemal Türkkan yayınları Ders notları
Brown Amy (2000). Understanding food Belmont: Wadsworth Thomson Learning. Türkan C. (2010)

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım, Uygulama

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS* 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT* 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Uygulama 12 4 48
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 5 60
Vize Sınavına Hazırlık 1 7 7
Final Sınavına Hazırlık 1 8 8
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 125

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6
ÖK.1555555
ÖK.2555
ÖK.35
ÖK.4
ÖK.5