DERECE PROGRAMLARI

: Turizm ve Otel İşletmeciliği

Genel Tanım

Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı)

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Efes Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren ön lisans düzeyinde eğitim vermektedir. Öğrenciler, lise ve ilgili meslek liseleri mezunları arasından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile yerleştirilmektedir.

Kazanılan Derece

Turizm ve Otel İşletmeciliği, Ön lisans Derecesi

Derecenin Düzeyi

Önlisans Derecesi

Kabul ve Kayıt Koşulları

Meslek lisesi diploması veya lise diploması, ulusal Öğrenci Seçme Sınavı ile yerleştirme.

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar

Yatay Geçişle gelen öğrenciler:
Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Üniversitemiz Senatosunun belirlediği yatay geçişlerle ilgili Değerlendirme Şartları uygulanır.
Yatay Geçiş Kontenjanları Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilmektedir. Değerlendirme ise; fakülte ve yüksekokullarda oluşturulan komisyonlar tarafından yapılmakta ve ilgili kurullarca karara bağlanarak ilan edilmektedir.

Dikey Geçişle gelen öğrenciler:
Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri; Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.
Üniversite tarafından ayrılan kontenjanlar ÖSYM Başkanlığına bildirilir. Bildirilen bu kontenjanlar ve koşullar ÖSYM tarafından hazırlanan Dikey Geçiş Kılavuzunda ilan edilir.
Yerleştirme işlemleri Dikey Geçiş Sınavı neticesine göre merkezi olarak ÖSYM tarafından gerçekleşir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre Enstitülere bağlı programlara yatay geçişle öğrenci alınmamaktadır. Öğrencinin bir başka üniversitenin lisansüstü programına kayıtlı iken alıp başarılı olduğu derslerden Dokuz Eylülde aynı lisansüstü programa kayıt olduktan sonra hangilerinin asgari ders yükünden sayılması ile ilgili dilekçesine istinaden, ders içeriklerini ve not döküm çizelgesini gösteren başvurusu, danışmanın önerisi, anabilim dalı başkanlığının görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararıyla belirlenir. Değişim programlarına katılan öğrencilerin karşı üniversiteden aldıkları dersler seçimlik ya da zorunlu ders olarak kabul edilir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

2 yıl, 1 yılda 2 yarıyıl, her yarıyılda 16 hafta, 120 AKTS.

Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları)

Efes Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının temel amacı, teorik ve uygulamalı eğitim yolu ile turizm ve otel işletmeciliği mesleğinin temel becerilerine sahip, girişimci, etkin iletişim kurabilen ve alanı ile ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen bireyler yetiştirmektir. Programın diğer bir amacı ise yüksekokulun bulunduğu bölgenin de sahip olduğu inanç turizmi potansiyeli doğrultusunda, inanç turizminin barışa, kültürler ve dinler arası diyaloga katkıları hakkında kapsamlı bir anlayışa sahip, din bilimleri, arkeoloji ile konaklama, yiyecek içecek, tur ve rehberlik hizmetleri gibi turizmin alt sektörleri hakkında temel bilgi sahibi, inanç turizmi alanında yerel ve küresel değişim ve gelişmeleri izleyerek edindiği bilgiler çerçevesinde yorum yapabilen, yönetim, pazarlama, sanat tarihi, din bilimleri ve felsefesi, sosyoloji ve antropoloji alanlarında edindiği teorik bilgiyi sektörel uygulamalara aktarabilen bireyler yetiştirmektir. Bu amaçlar doğrultusunda öğrencilerin mesleğe hazırlanması için gerekli bilgileri edinmesi sağlanmaktadır. Öğrenciler edindikleri teorik bilgileri desteklemek için 30 iş günü süreyle staj yapmak zorundadır.

Temel Program Kazanımları

1   Turizm ve otel işletmeciliğine ait olguları, kavramları, kuramları ve gelişim süreçlerini öğrenme ve açıklayabilme ve mesleğini yaparken ihtiyaç duyacağı çağdaş teknik araç-gereçleri tanımak ve kullanmak.
2   Turizm sektörüne özgü yasa ve yönetmelikleri temel düzeyde anlayabilmek ve turizm sektörüne özgü mesleki standartları temel düzeyde bilmek ve uygulamak.
3   Turistik ürünle ilgili planlama, geliştirme, çeşitlendirme ve fiyatlama bilgilerine sahip olmak, kullanmak ve turizm sektöründe hizmet süreçlerini tanımak, oluştumak ve analiz edebimek.
4   Turizm sektöründe faaliyet gösteren konaklama, yiyecek içecek ve seyahat işletmelerinin organizasyonu, yönetimi ve karlılığının sağlanması hakkında bilgiye sahip olmak ve uygulayabilmek.
5   Turizm arzı, talebi ve turizm ekonomisi hakkında temel bilgilere sahipt olmak ve bu alandaki analizleri yapabilmek.
6   Temel işletmecilik bilgileri ile turizm ve otel işletmeciliği tekniklerini birlikte kullanabilmek, sorunlara çözüm önerileri geliştirebilmek, çözüm için paydaşlarla işbirliği yapabilmek ve sorun çözme takımlarında rol alabilmek.
7   Turizm ve otel İşletmeciliği ile ilgili bilgileri izleme, içselleştirme, yorumlama ve yararlanma becerilerini geliştirerek yaşam boyu öğrenme ve gelişimi sürdürebilmek.
8   Türkçe, İngilizce ve seçmeli bir yabancı dil ile mesleğinin gerektirdiği düzeyde yazılı ve sözlü ve iletişim kurabilmek ve Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde İngilizce kullanarak turizm ve otel işletmeciliği alanındaki bilgileri izleyebilmek.
9   Turizm ve otel işletmeciliğine ait otomasyon programları ve ilgili diğer bilişim teknolojilerini kullanabilmek.
10   Turizm ve otel işletmeciliği alanında bilgi yönetimi modellerini tanımak ve işletmelerde uygulayarak bilgi edinme maliyetini azaltarak ve bilgiden en yüksek yararı sağlayabilmek.
11   Mesleğini yaparken inisiyatif sahibi, yenilikçi ve yaratıcı olabilmek ve mesleği ile ilgili her türlü faaliyette toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun davranabilmek.
12   Sosyal sorumluluk sahibi olmak ve gerek meslek alanında gerekse bireysel yaşamında bu sorumluğa göre hareket edebilmek, yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyeyip bunları uygulayabilmek.
13   Turizm sektöründe karmaşık güncel ve mesleki projeleri hazırlayabilmek, yönetebilmek ve karar verme sorumluluğunu alabilmek.
14   Turizmin barışa ve kültürlerarası diyaloga katkılarını, turizm sektörünün işleyişi ve sistem içerisindeki aktörlerin rollerini de göz önüne alarak anlamak, analiz edebilmek, sorgulayabilmek.
15   İnanç turizminin turizm sektörü içindeki yerini ve önemini kavrayabilmek, bu turizm türünün dinamiklerini makro ve mikro açılardan bütüncül bir bakış açısı ile anlayabilmek, analiz edebilmek, sorgulayabilmek ve sorunların çözümlerine ilişkin karar verebilmek.
16   İnanç turizmi kapsamındaki konulara disiplinler arası bir yaklaşım ve bütüncül bir bakış açısı ile yaklaşarak bu alanda yaşanan gelişmeleri izleyebilmek.
17   İnanç sistemlerinin ve turizm sektörünün temelinde yer alan bireysel ilişkilerin, grup ilişkilerinin, toplumsal ilişkilerin ve inanç amaçlı seyahat eden turistlerin davranışlarının temel niteliklerini anlayabilmek.
18   Anadolu'daki ve dünya üzerindeki farklı inanç sistemlerine ait arkeolojik sitelerin, yapıların, kutsal mekânların, festival ve etkinliklerin, destinasyonların tarihini ve turizm açısından önemini anlayabilmek, analiz edebilmek ve sürdürebilirlik kapsamında kültürel ve toplumsal değerlerini sorgulayabilmek.
19   Dinler tarihi üzerine edindiği kapsamlı bilgileri inanç turizminin gelişimi ve turizm sektöründeki paydaşların toplumsal barışa ve kültürlerarası iletişim ve anlayışa katkılarını güçlendirecek yönde kullanabilmek, öneriler getirebilmek.
20   İnanç turizmi alanında faaliyet gösterecek bir işletmeyi kurabilmek, yürütebilmek ve yönetebilmek için gerekli olan teorik bilgiyi edinmek, edindiği bilgileri pratiğe uyarlayabilmek ve inisiyatif kullanabilmek.

Mezunların İstihdam Profilleri

Programdan mezun olan öğrenciler konaklama işletmelerinde (ön büro, kat hizmetleri, otel mutfağı, hizmet, bar, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları departmanları) yiyecek ve içecek işletmeleri, seyahat acentaları (operasyon, biletleme, muhasebe departmanları) ve havayolu şirketlerinde çeşitli pozisyonlarda istihdam edilmektedir.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Birinci düzey programlara başvurabilir.

TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi


Ders Yapısı ve Kredileri

Bölüm öğretim planı zorunlu ve seçmeli derslerden oluşmaktadır. Bölüm seçmeli ders havuzunda güz yarıyılında ve bahar yarıyılında olmak üzere seçmeli dersler yer almaktadır. Öğrencilerimiz mezun olabilmek için staj yapmak zorundadır.
D:Ders U:Uygulama L:Laboratuvar
B:Bahar Dönemi G:Güz Dönemi H:Her İki Dönem
1 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 KPD 1002 Kariyer Planlama ZORUNLU 1 0 0 2
G 2 TUR 1019 Mesleki Yabancı Dil I ZORUNLU 4 0 0 6
G 3 TUR 1013 Genel Turizm ZORUNLU 3 0 0 4
G 4 TUR 1021 Otel İşletmeciliği ZORUNLU 3 0 0 3
G 5 ATA 1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 6 YDİ 1007 Yabancı Dil I (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 2
G 7 TDL 1001 Türk Dili I ZORUNLU 2 0 0 2
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 9
TOPLAM:   30
 
1 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ DERS YOK
 
2. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 TUR 1016 Turizm Ekonomisi ZORUNLU 3 0 0 4
B 2 TUR 1006 Turizm Coğrafyası ZORUNLU 3 0 0 3
B 3 TDL 1002 Türk Dili II ZORUNLU 2 0 0 2
B 4 YDİ 1006 Yabancı Dil II (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 2
B 5 ATA 1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 6 TUR 1018 Otel İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon ZORUNLU 3 0 0 4
B 7 TUR 1020 Mesleki Yabancı Dil II ZORUNLU 4 0 0 6
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 7
TOPLAM:   30
 
2. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ DERS YOK
 
3 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 MSH 0100 Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ZORUNLU 3 0 0 4
G 2 TUR 2019 Ön Büro Hizmetleri ve Otomasyon Sistemleri ZORUNLU 2 2 0 5
G 3 TUR 2023 Mesleki Yabancı Dil III ZORUNLU 4 0 0 6
G 4 TUR 2017 Turizm Pazarlaması ZORUNLU 3 0 0 5
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 10
TOPLAM:   30
 
3 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ DERS YOK
 
4. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 TUR 2020 EDÖ/Staj STAJ 0 0 0 10
B 2 TUR 2018 Mesleki Yabancı Dil IV ZORUNLU 4 0 0 6
B 3 TUR 2012 Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acentacılığı ZORUNLU 3 0 0 4
B 4 TUR 2016 Kongre ve Fuar Yönetimi ZORUNLU 3 0 0 3
B 5 TUR 2014 Kat Hizmetleri Yönetimi ZORUNLU 3 0 0 3
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 4
TOPLAM:   30
 
4. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ DERS YOK
 
HER DÖNEM AKTS'YE GÖRE SEÇİLEBİLİR DERSLER
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
H 1 MSH 0051 Model Uçak Yapımı SEÇMELİ 1 2 0 3
H 2 MSH 0052 Normal Emniyet Kuralları SEÇMELİ 2 0 0 3
H 3 MSH 0053 Acil Durum Emniyet Kuralları SEÇMELİ 2 0 0 3
H 4 MSH 0054 Havacılık Terminolojisi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 5 MSH 0055 Anons ve Diksiyon SEÇMELİ 2 0 0 3
H 6 MSH 0056 Genel Havaalanı ve Uçuş Güvenliği SEÇMELİ 2 0 0 3
H 7 MSH 0057 Terminal Planlama SEÇMELİ 2 0 0 3
H 8 MSH 0058 Havacılık Kuralları ve Hava Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 3
H 9 MSH 0059 Meteoroloji SEÇMELİ 2 0 0 3
H 10 MSH 0060 İş Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 3
H 11 MSH 0061 Stratejik Yönetim SEÇMELİ 2 0 0 3
H 12 MSH 0062 Yönetim ve Organizasyon SEÇMELİ 3 0 0 3
H 13 MSH 0063 Örgütsel Davranış SEÇMELİ 2 0 0 3
H 14 MSH 0065 İnsan Kaynakları Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 15 MSH 0066 Türkiye Ekonomisi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 16 MSH 0001 İçecek Kültürü ve Şarap Bilimi SEÇMELİ 2 1 0 5
H 17 MSH 0002 Dünya Mutfakları SEÇMELİ 2 1 0 5
H 18 MSH 0067 Hava Ulaştırma Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 19 MSH 0068 Enerji Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 20 MSH 0069 Ekonomik Kriz Teorileri SEÇMELİ 3 0 0 3
H 21 MSH 0070 Para Teorisi ve Politikası SEÇMELİ 3 0 0 3
H 22 MSH 0071 Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 23 MSH 0073 Bilgi Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 24 MSH 0072 Teknoloji ve Sanayi Dinamikleri SEÇMELİ 3 0 0 3
H 25 MSH 0074 Bilim ve Teknoloji Politikaları Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 26 MSH 0075 Yenilik İktisadı SEÇMELİ 3 0 0 3
H 27 MSH 0076 Kalkınma Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 28 MSH 0077 Bölgesel İktisat SEÇMELİ 3 0 0 3
H 29 MSH 0078 Dünya Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 30 MSH 0079 Büyüme Teorisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 31 MSH 0082 Uluslararası İktisat SEÇMELİ 3 0 0 3
H 32 MSH 0083 Karşılaştırmalı Makro İktisat SEÇMELİ 3 0 0 3
H 33 MSH 0084 İktisadi Düşünce Tarihi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 34 MSH 0085 Tarım Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 35 MSH 0086 Tüketici Davranışları SEÇMELİ 3 0 0 3
H 36 MSH 0089 Araştırma Yöntemleri ve Proje Geliştirme SEÇMELİ 2 0 0 3
H 37 MSH 0091 Özel İlgi Turizmi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 38 MSH 0093 Turizmde Ulaştırma Hizmetleri SEÇMELİ 3 0 0 4
H 39 MSH 0094 Rekreasyon Yönetimi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 40 MSH 0096 Güzel Sanatlar SEÇMELİ 3 0 0 4
H 41 MSH 0097 Yaratıcı Drama SEÇMELİ 3 0 0 4
H 42 MSH 0098 Etkili İletişim SEÇMELİ 3 0 0 4
H 43 MSH 0099 Fotoğrafçılık SEÇMELİ 3 0 0 4
H 44 MSH 0101 Yabancı Dil İspanyolca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 45 MSH 0102 Yabancı Dil Portekizce SEÇMELİ 4 0 0 4
H 46 MSH 0103 Yabancı Dil İtalyanca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 47 MSH 0104 Yabancı Dil Fransızca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 48 MSH 0105 Yabancı Dil Almanca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 49 MSH 0106 Yabancı Dil Çince SEÇMELİ 4 0 0 4
H 50 MSH 0107 Yabancı Dil Yunanca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 51 MSH 0108 Yabancı Dil Rusça SEÇMELİ 4 0 0 4
H 52 MSH 0109 İlk Yardım SEÇMELİ 2 0 0 4
H 53 MSH 0110 İş Sağlığı ve Güvenliği SEÇMELİ 2 0 0 4
H 54 MSH 0111 Meslek Etiği SEÇMELİ 2 0 0 4
H 55 MSH 0113 Mitoloji SEÇMELİ 3 0 0 4
H 56 MSH 0114 Uluslararası Turizm SEÇMELİ 3 0 0 4
H 57 MSH 0115 Turizm İşletmelerinde Mekân Tasarımı SEÇMELİ 3 0 0 4
H 58 MSH 0116 Girişimcilik SEÇMELİ 3 0 0 4
H 59 MSH 0117 Mesleki Oryantasyon SEÇMELİ 2 0 0 4
H 60 MSH 0120 İnanç Etkinlikleri ve Festivalleri SEÇMELİ 3 0 0 4
H 61 MSH 0147 Ülkeler ve Kültürler SEÇMELİ 3 0 0 4
H 62 MSH 0126 Uygarlık Tarihi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 63 MSH 0122 Turizm ve Boş Zaman Sosyolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 64 MSH 0136 Sürdürülebilirlik SEÇMELİ 2 0 0 4
H 65 MSH 0123 Sosyolojiye Giriş SEÇMELİ 3 0 0 4
H 66 MSH 0146 Sosyal Psikoloji SEÇMELİ 3 0 0 4
H 67 MSH 0145 Sosyal Medya Okuryazarlığı SEÇMELİ 3 0 0 4
H 68 MSH 0134 Özel Gıdalar Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 69 MSH 0144 Marka ve İmaj Geliştirme SEÇMELİ 3 0 0 4
H 70 MSH 0143 Liderlik ve Takım Çalışması SEÇMELİ 2 0 0 4
H 71 MSH 0125 Kültür Sosyolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 72 MSH 0142 İngilizce Konuşma ve Yazma Becerileri SEÇMELİ 3 0 0 5
H 73 MSH 0127 Kişisel Gelişim SEÇMELİ 2 0 0 4
H 74 MSH 0133 İnovasyon Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 75 MSH 0121 İktisat Sosyolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 76 MSH 0131 İçecek Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 77 MSH 0138 Hizmet Sektöründe Akıllı Teknolojiler SEÇMELİ 3 0 0 5
H 78 MSH 0130 Gıdalarda Duyusal Analiz SEÇMELİ 2 0 0 4
H 79 MSH 0140 Gastronomi Turizmi SEÇMELİ 3 0 0 5
H 80 MSH 0129 Fonksiyonel Gıda Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 81 MSH 0132 Ekstraksiyon Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 82 MSH 0124 Dünya Kültürel Mirası ve Koruma Politikaları SEÇMELİ 3 0 0 4
H 83 MSH 0139 Turizm Endüstrisinde Bilişim Teknolojileri SEÇMELİ 3 0 0 5
H 84 MSH 0141 Atatürk ve Aydınlanma SEÇMELİ 2 0 0 4
H 85 MSH 0149 Hukukun Temel Kavramları SEÇMELİ 2 0 0 4
H 86 MSH 0150 Protokol Bilgisi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 87 MSH 0151 Halkla İlişkiler SEÇMELİ 2 0 0 4
H 88 MSH 0152 İleri İngilizce 1 SEÇMELİ 3 0 0 4
H 89 MSH 0153 İleri İngilizce 2 SEÇMELİ 3 0 0 4
H 90 MSH 0154 İstatistiksel Paket Programlar SEÇMELİ 3 0 0 4
H 91 MSH 0155 Havacılıkta İnsan Faktörleri SEÇMELİ 3 0 0 4
H 92 MSH 0157 Enstrümental Gıda Analizleri SEÇMELİ 2 0 1 4
H 93 MSH 0159 Gıda Kalite Sağlama SEÇMELİ 3 0 0 5
H 94 MSH 0176 Gıda Mevzuatı SEÇMELİ 2 0 0 4
H 95 MSH 0177 Kalite Yönetim Sistemleri SEÇMELİ 2 0 0 4
H 96 MSH 0178 Gıda Katkı Maddeleri SEÇMELİ 2 0 0 4
H 97 MSH 0179 Beden Dili SEÇMELİ 2 0 0 4
H 98 MSH 0174 Ekonomiye Giriş I SEÇMELİ 3 0 0 4
H 99 MSH 0175 Ekonomiye Giriş II SEÇMELİ 3 0 0 4
H 100 MSH 0180 İleri Ofis Uygulamaları SEÇMELİ 2 2 0 4
H 101 MSH 0200 Bilgi ve İletişim Teknolojileri SEÇMELİ 2 1 0 3
H 102 GÇD 1000 Gönüllülük Çalışmaları SEÇMELİ 1 2 0 4
H 103 MSH 0209 Araştırma Yöntem ve Teknikleri SEÇMELİ 3 0 0 3
H 104 MSH 0210 Dinler Tarihi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 105 MSH 0211 İnanç Turizmi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 106 MSH 0212 Antik Dönemde Kutsal Alanlar SEÇMELİ 3 0 0 4
H 107 MSH 0160 Genel İşletme SEÇMELİ 2 0 0 4
H 108 MSH 0161 Turizm Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 4
H 109 MSH 0162 Turizm Ekonomisi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 110 MSH 0163 Küreselleşme ve Turizm SEÇMELİ 2 0 0 4
H 111 MSH 0164 Gastronomi Turizmi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 112 MSH 0165 Kültürel Sporlar SEÇMELİ 2 0 0 4
H 113 MSH 0166 Sosyal Antropoloji SEÇMELİ 2 0 0 4
H 114 MSH 0167 Destinasyon Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 115 MSH 0168 Kırsal Turizm SEÇMELİ 2 0 0 4
H 116 MSH 0169 Kültürel ve Çevresel Koruma SEÇMELİ 2 0 0 4
H 117 MSH 0170 Turizm Politikaları SEÇMELİ 2 0 0 4
H 118 MSH 0171 Yerel Yönetimler ve Turizm SEÇMELİ 2 0 0 4
H 119 MSH 0172 Dünya Kültür Politikaları (UNESCO) SEÇMELİ 2 0 0 4
H 120 MSH 0173 Turizmde Rehberlik Hizmetleri SEÇMELİ 2 0 0 4
H 121 MSH 0189 Belgeleme ve Teknik Çizim SEÇMELİ 3 0 0 5
H 122 MSH 0191 Genel Rusça 1 SEÇMELİ 3 0 0 4
H 123 MSH 0192 Genel Rusça 2 SEÇMELİ 3 0 0 4
H 124 MSH 0193 Genel Rusça 3 SEÇMELİ 3 0 0 4
H 125 MSH 0194 Genel Rusça 4 SEÇMELİ 3 0 0 4
H 126 MSH 0187 Liderlik ve Koçluk 1 SEÇMELİ 2 0 0 4
H 127 MSH 0188 Liderlik ve Koçluk 2 SEÇMELİ 2 0 0 4
H 128 MSH 0185 Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele SEÇMELİ 2 0 0 4
H 129 MSH 0186 Afet Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 130 MSH 0195 Mülakat Teknikleri SEÇMELİ 2 0 0 3
H 131 MSH 0196 Müzakere Teknikleri SEÇMELİ 2 0 0 3
H 132 MSH 0190 Uçuş Fizyolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
H 1 MSH 0158 Gıdalarda Temel İşlemler II SEÇMELİ 3 0 0 5
 

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyesi/leri tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan Ders Tanıtım Formunda tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak DEÜ Ön lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ve Efes Meslek Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarının ilgili maddeleri uygulanır.

Mezuniyet Koşulları

Öğrenci 2 yıllık eğitim süresini 120 AKTS kredisi alarak tamamlamalıdır. Bu derece, öğretim planında yer alan bütün teorik ve uygulamalı dersleri ve 30 iş günlük staj dönemini başarı ile tamamlayan öğrencilere verilir. Dokuz Eylül Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 33. maddesine göre, öğrencinin öğretimini başarı ile bitirerek diploma alabilmesi için genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve bütün derslerden başarılı olması gerekmektedir.

Çalışma Şekli (tam zamanlı,yarı zamanlı,e-öğrenme)

Tam gün

Adres ve İletişim Bilgileri (program başkanı veya eşdeğeri)

Program Başkanı:
Öğretim Görevlisi Dr. Gizem HATİPOĞLU
Tel: 0 (232) 892 87 83 / 14422
e-mail: gizem.hatipoglu@deu.edu.tr