DERECE PROGRAMLARI

: Kimya Doktora

Genel Tanım

Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı)

Kimya Bölümü 1998 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Lisans düzeyinde eğitim 2003 yılında başlamış ve eğitim modeli Aktif Öğrenme, Probleme Dayalı Öğretim olarak 2008 yılına kadar uygulanmıştır. Kimya Bölümü, Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Biyokimya, Fizikokimya ve Organik Kimya olmak üzere beş anabilim dalından oluşmaktadır. Kimya Bölümü'nde bir yıl İngilizce Hazırlık Okulu uygulanır.
Kimya Bölümü mezunları Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde lisansüstü öğretim kapsamında yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğretim yapabilirler. İki yıllık eğitim-öğretim programını ve bir tez çalışmasını tamamlayan öğrenciler kimya alanında Yüksek Lisans (M. Sc.) derecesini alırlar. Yüksek Lisans programından sonra dört yıllık tezli doktora eğitim programı da sunulacaktır. Kimya Bölümünün misyonu, kimya ve endüstrinin gelişimi ve ilerlemesi için bilimi ön plana alan iyi eğitimli, yaratıcı, araştırmacı, analitik düşünebilen uygulamacı insanlar yetiştirmektir. Bunlara ilaveten, ulusal, bölgesel endüstriyel oluşumların sorunlarını çözme becerisi kazanmış, plastik, ilaç, boya petrokimya, metal, tekstil, seramik, çimento, deterjan-sabun, gıda, kozmetik, cam ve ambalaj-kağıt sanayiiyinde çalışabilecek düzeyde kimyagerler yetiştirmektir. Kimya Bölümünün vizyonu, ulusal ve uluslararası düzeyde kimya bilimi ve kimya teknolojisi alanında oluşturacağı bağlantılarla yenilikçi, yaratıcı ve yarışmacı bir nitelikle dünya ve avrupa üniversiteleri arasında aynı düzeyde araştırma ve öğretim veren bir bölüm olmaktır.

Kazanılan Derece

Kimya Doktora Derecesi

Derecenin Düzeyi

Üçüncü Düzey ( Doktora Derecesi )

Kabul ve Kayıt Koşulları

Aynı veya ilgili disiplinlerde Lisans Derecesi, Tezli Yüksek Lisans Derecesi, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) veya eşdeğeri GRE, GMAT ile Dil Yeterliliği konusunda kabul edilebilir puan ile lisans veya tezli yüksek lisans derecesinde kazanılan genel not ortalaması ile ALES puanına göre kabul edilebilir ağırlıklı puana sahip olmak gerekir. Ancak; doktora / sanatta yeterlik / tıpta uzmanlık / diş hekimliğinde uzmanlık / veteriner hekimliğinde uzmanlık / eczacılıkta uzmanlık mezunlarının doktora programlarına başvuruları ile Konservatuvar programları ile Güzel Sanatlar Fakültelerinin sadece özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden programlarının enstitülerdeki anasanat ve anabilim dallarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz. Kesin kabul, ilgili akademik birim komisyonunun değerlendirmesine bağlıdır. Uluslararası öğrencilerin kabul koşulları Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karar verilir.

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar

Yatay Geçişle gelen öğrenciler:
Türkiye deki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Üniversitemiz Senatosunun belirlediği yatay geçişlerle ilgili Değerlendirme Şartları uygulanır.
Yatay Geçiş Kontenjanları Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilmektedir. Değerlendirme ise; fakülte ve yüksekokullarda oluşturulan komisyonlar tarafından yapılmakta ve ilgili kurullarca karara bağlanarak ilan edilmektedir.

Dikey Geçişle gelen öğrenciler:
Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri; Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.
Üniversite tarafından ayrılan kontenjanlar ÖSYM Başkanlığına bildirilir. Bildirilen bu kontenjanlar ve koşullar ÖSYM tarafından hazırlanan Dikey Geçiş Kılavuzunda ilan edilir.
Yerleştirme işlemleri Dikey Geçiş Sınavı neticesine göre merkezi olarak ÖSYM tarafından gerçekleşir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre Enstitülere bağlı programlara yatay geçişle öğrenci alınmamaktadır. Öğrencinin bir başka üniversitenin lisansüstü programına kayıtlı iken alıp başarılı olduğu derslerden Dokuz Eylül de aynı lisansüstü programa kayıt olduktan sonra hangilerinin asgari ders yükünden sayılması ile ilgili dilekçesine istinaden, ders içeriklerini ve not döküm çizelgesini gösteren başvurusu, danışmanın önerisi, anabilim dalı başkanlığının görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararıyla belirlenir. Değişim programlarına katılan öğrencilerin karşı üniversiteden aldıkları dersler seçimlik ya da zorunlu ders olarak kabul edilir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

4 yıl, 1 yılda 2 yarıyıl, her yarıyılda 16 hafta, 240 AKTS.

Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları)

Kimya Doktora Programı içeriğinde öğrencilere; alanı ile ilgili araştırma yapma, yeni bilimsel ve teknolojik gelişmeleri kavrayıp, kesin ve mantıklı bir şekilde verilendirip analiz etme becerisine sahip olması öğretilmektedir. Doktora öğrencileri akademideki ve kimya endüstrisindeki ilgili fonksiyonları ve işlemleri bilip anlayacak düzeyde eğitim alırlar. Programın amaçları arasında ülkemizde istihdam yaratabilecek, sanayinin sorunlarına çözüm getirebilecek düzeyde kişiler yetiştirmek başta gelmektedir. Öğrencilerimizin bilimselliği ve teknolojik faktörleri bilmesi ve bu bilgileri sanayi ile bütünleştirip uygulaması önemlidir. Doktora programı öğrencilerine, sorumluluk ve etik kavramları öğretilerek, toplumsal sorunlara geniş bakış açısı ile hizmet verme bilinci kazandırılır.

Temel Program Kazanımları

1   (P.Ç.1) Kimya lisans ve yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak kendi alanındaki ileri düzeydeki bilgileri özgün bakış açısı ve araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirme, derinleştirme ve bilime özgün katkılar sağlayacak tanımlara ulaşır.
2   (P.Ç.2) Kimya alanıyla ilgili yüksek lisans düzeyinde kazandığı disiplinler arası etkileşim kurma ve bu etkileşimi kavrayabilme becerisini kullanarak yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşır.
3   (P.Ç.3) Kimya alanındaki güncel bilgi ve yöntemleri kavrama ve bu yöntemleri üst düzeyde, etkin bir biçimde uygulayabilme ve bunları yeni fikirler ve uygulamalar için kullanabilme becerisi kazanır.
4   (P.Ç.4) Bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştirebilmek ya da bir yöntemi farklı bir alana uygulayabilmek, özgün bir konuya ilişkin ileri düzeyde bir araştırma yapabilmek için ilgili bilimsel yöntemleri kurgulayabilme ve uygulayabilme becerisi kazanır.
5   (P.Ç.5) Kimya alanıyla ilgili yeni ve karmaşık fikirlerin, bulguların eleştirel analizini ve değerlendirmesini yapabilme ve bu fikirlere yön verebilme becerisi kazanır
6   (P.Ç.6) Bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi bir alana uygulayan yayınlanabilir özgün bir çalışmayı ortaya koyma ve bilime katkıda bulunma yetkinliği kazanır.
7   (P.Ç.7) Kimya alanıyla ilgili yapmış olduğu özgün çalışmayı ve elde ettiği verileri ulusal veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlama, kimya alanındaki bilgilere yeni bilgi katma yetkinliği kazanır.
8   (P.Ç.8) Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak kimya alanıyla ilgili yeni fikir, çalışma ve yöntemler geliştirebilme yetkinliği kazanır.
9   (P.Ç.9) Kimya alanıyla ilgili uzman bir topluluk içerisinde özgün görüşlerini savunma ve etkili bir iletişim kurabilme yetkinliği kazanır.
10   (P.Ç.10) Yabancı dilde yazılmış kimya alanındaki ileri düzey bilgileri izleyebilir, bu bilgileri kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilir, tartışabilir.
11   (P.Ç.11) Özgün bir araştırma projesini sonuçlandırır, projeye dayalı bir tez yazar ve tez komitesi önünde tezini savunur.

Mezunların İstihdam Profilleri

Bu derece, sahibinin mesleğini kamu ya da özel sektörde icra etmesine olanak tanır.

Üst Derece Programlarına Geçiş

: programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, öğrenim gördükleri alanda veya ilgili bir alanda lisans derece programlarına başvurabilir ve bu programlara merkezi, ülke çapında bir Dikey Geçiş Sınavı (Dikey Geçiş Sınavı) ile erişim sağlayabilirler.

TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi


Ders Yapısı ve Kredileri

Programın zorunlu derslerine ek olarak, öğrenciler danışmanlarının onayı ile kendi tez konularına uygun seçmeli derslere kayıtlanırlar. Gerekli durumlarda, danışmanının onayı ile başka programlardan (DEU veya diğer üniversiteler) da derslere kayıtlanabilirler. Öğrencinin danışmanının onayı ile MAT5101 Applied Mathematics (3 0 0) veya MAT5102 Numerical and Approximate Methods (3 0 0) derslerinden birini zorunlu olarak alması gerekir. Ancak Yüksek Lisans öğrenimi esnasında alınmış olması halinde zorunlu değildir.Öğrencinin zorunlu olarak alması gereken bu ders danışmanınca ders kayıtlarında mutlaka Enstitüye bildirilir.
D:Ders U:Uygulama L:Laboratuvar
B:Bahar Dönemi G:Güz Dönemi H:Her İki Dönem
 
1 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 30
TOPLAM:   30
 
2 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 FBE 6666 Bilim Felsefesi ve Etiği ZORUNLU 3 0 0 5
B 2 KIM 6098 Doktora Uzmanlık Alanı ZORUNLU 3 0 0 9
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 16
TOPLAM:   30
 
3 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 KIM 6094 Doktora Seminer ZORUNLU 0 3 0 5
G 2 KIM 6098 Doktora Uzmanlık Alanı ZORUNLU 3 0 0 9
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 16
TOPLAM:   30
 
4 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 KIM 6099 Doktora Tez ZORUNLU 0 0 0 30
TOPLAM:   30
 
5 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 KIM 6099 Doktora Tez ZORUNLU 0 0 0 30
TOPLAM:   30
 
6 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 KIM 6099 Doktora Tez ZORUNLU 0 0 0 30
TOPLAM:   30
 
7 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 KIM 6099 Doktora Tez ZORUNLU 0 0 0 30
TOPLAM:   30
 
8 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 KIM 6099 Doktora Tez ZORUNLU 0 0 0 30
TOPLAM:   30
 
HER DÖNEM AKTS'YE GÖRE SEÇİLEBİLİR DERSLER
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
Z 1 KIM 5003 İleri Fizikokimya SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 2 KIM 5013 Organometalik Bileşikler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 3 KIM 5029 Termal Analiz Yöntemleri SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 4 KIM 5031 Adsorpsiyon, Yüzey Alanı ve Gözeneklilik SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 5 KIM 5035 Kemometri SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 6 KIM 6003 Serbest Radikal Kimyası SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 7 KIM 6011 Biyosüreç Mühendisliğinin Temelleri SEÇMELİ 2 0 0 6
Z 8 KIM 6019 Endüstriyel Tuzların Üretimi SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 9 KIM 6029 Organik Tepkime Mekanizmaları SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 10 KIM 6031 Anorganik ve Organometalik Sistemlerde Tepkime Mekanizmaları SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 11 KIM 6033 Analitik Kimyada Ayırma Yöntemleri SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 12 KIM 5045 Elektrokimyasal Olgular SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 13 KIM 6039 Temel Su Analiz Teknikleri ve İyon Kromatografisi Yaklaşımı SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 14 KIM 5065 Analitik Kimyada Aletli Teknikler Alanındaki Yenilikler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 15 KIM 5069 Organik Bileşiklerin Yapısal Analizlerinde Spektroskopik Yöntemler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 16 KIM 5079 İletken Polimerler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 17 KIM 5081 Analitik Kimyada Örnek Hazırlama Teknikleri SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 18 KIM 5073 İleri Anorganik Kimya SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 19 KIM 6047 Biyoanorganik Kimya SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 20 KIM 6049 Organik Boyalar ve Pigmentler SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 21 KIM 6053 Elektriğe Duyarlı Moleküller SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 22 KIM 6055 Polimerleşme Yöntemleri SEÇMELİ 3 0 0 9
Z 23 KIM 6061 İyonik Sıvılar SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 24 KIM 6059 Organik Kimyada Reaktif Ara Ürünler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 25 KIM 5101 Elektrokimyada Hidrodinamik Yöntemler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 26 KIM 5095 Organik Bileşiklerin Ayırma ve Saflandırılmasında Kromatografik Yöntemler SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 27 KIM 5076 Yaygın ve Tandem Kütle Spektrometri Teknikleri ve Uygulamaları SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 28 KIM 5105 Makroalg Biyokimyası ve Biyoteknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 29 KIM 5107 Enzimatik Analiz Yöntemleri SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 30 KIM 5109 Metabolik Regülasyon SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 31 KIM 5111 Bitki Biyokimyası SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 32 KIM 5113 Protein Saflaştırma Yöntemleri SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 33 KIM 5117 Bitkilerde Stres Tolerans Mekanizmaları SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 34 KIM 6101 Metabolik Dismutasyon SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 35 KIM 6103 Toksikolojiye Biyokimyasal Bakış SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 36 KIM 6105 Oksidatif Stres ve Sinyal İletimi SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 37 KIM 6107 Bitkilerde Oksidatif Stres SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 38 KIM 6109 Fermentasyon Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 39 KIM 6115 Bitki Analizleri: Kapsamlı Yöntem ve Protokoller SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 40 KIM 5123 Bioelectrochemistry SEÇMELİ 3 0 0 6
Z 41 KIM 5125 Elektroforez ve Uygulamaları SEÇMELİ 3 0 0 6
Z 42 KIM 6117 Mikroalg Kültürü SEÇMELİ 3 0 0 6
Z 43 MAT 5101 Uygulamalı Matematik SEÇMELİ 3 0 0 9
Z 44 KIM 5129 Katı Faz Ekstraksiyonunda Son Yenilikler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 45 KIM 5131 İleri Organik Kimya SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 46 KIM 5133 Alkaloit Kimyası SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 47 KIM 6119 Fotoduyar Moleküller ve Uygulama Alanları SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 48 KIM 5127 Koordinasyon Kimyasının Uygulama Alanları SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 49 KIM 6121 Antifouling Biyositler ve Boyalar SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 50 KIM 5004 Spektroskopik Analiz Yöntemleri SEÇMELİ 2 0 0 6
Z 51 KIM 5120 Tetrapirol Türevleri: Porfirin ve Ftalosiyanın Kimyası SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 52 KIM 5018 Organik Bileşiklerin Stereokimyası SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 53 KIM 5020 NMR Spektroskopisi SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 54 KIM 5022 Gaz Kromatografi ve HPLC'deki Gelişmeler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 55 KIM 5028 Eser Metaller ve Analizleri SEÇMELİ 3 0 0 9
Z 56 KIM 5032 Kataliz SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 57 KIM 5036 Anorganik ve Organometalik Bileşiklerin Sentez ve Yapısal Analizleri SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 58 KIM 6002 Heterojen Kataliz SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 59 KIM 6006 İleri Kimyasal Proses Endüstrileri SEÇMELİ 2 0 0 6
Z 60 KIM 6008 Bor ve Silisyum Kimyası SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 61 KIM 6012 Analitik Kimyada Elektrokimyasal Süreçler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 62 KIM 6014 Radyoanalitik Kimya SEÇMELİ 2 0 0 6
Z 63 KIM 6016 Karbon Hidratlar SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 64 KIM 6018 Doğal Bileşiklerin Yapısal Analiz Teknikleri SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 65 KIM 6026 Organik Sentez Tasarımı SEÇMELİ 3 0 0 9
Z 66 KIM 5038 Analitik Kimyada TLC Uygulamaları SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 67 KIM 5040 Elektro ve Elektroanalitik Kimyada Deneysel Yöntemler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 68 KIM 5046 Kimyada Optik Sensörler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 69 KIM 6042 Kütle Spektroskopisi SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 70 KIM 5054 Analitik Kimyada Fluoresans Spektroskopisi SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 71 KIM 5062 Kimyasal Sensörler ve Uygulamaları SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 72 KIM 5070 Polimerizasyon Kinetiği SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 73 KIM 6054 Organik Tepkimeler ve Fotokimya SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 74 KIM 6052 Mikro ve Nanoboyutta İletken Polimerler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 75 KIM 6056 Organogeçiş Metal Komplekslerinin Fotokimyasal ve Katalitik Etkinlikleri SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 76 KIM 6058 Floresan Moleküller SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 77 KIM 5074 Mikroelektrotlar SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 78 KIM 5103 Endüstriyel Kimyasalların Toksik Etkileri ve İlgili Kurallar SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 79 KIM 5102 Enzim Bilimi SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 80 KIM 5104 Biyoinformatik SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 81 KIM 5106 Metaller ve Mikrobiyal Yaşam SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 82 KIM 5108 Glikobiyolojide Temel İlkeler SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 83 KIM 5110 İmmobilize Enzim, Hücre ve Organeller SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 84 KIM 5112 Biyoanalitik Kimya SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 85 KIM 5114 Programlanmış Hücre Ölümü: Apoptosis SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 86 KIM 5116 Hormonlar SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 87 KIM 6102 Enzim Teknoloji SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 88 KIM 6116 Nörotransmitterler ve Nörobiyokimya SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 89 KIM 6114 Protein Kinaz C SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 90 KIM 6112 Afinite Kromatografisi SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 91 KIM 6104 Ksenobiyotikler ve Metabolik Etkileri SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 92 KIM 6106 Membran Reseptörleri ve Oluşum Sİstemleri SEÇMELİ 3 0 0 7
Z 93 MAT 5102 Numerik ve Yaklaşık Yöntemler SEÇMELİ 3 0 0 9
Z 94 KIM 6118 Analitik Kimyada Makrosiklik Bileşikler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 95 KIM 5118 Endüstriyel Organik Teknolojiler SEÇMELİ 3 0 0 8
Z 96 KIM 5012 Heterosiklik Bileşenler SEÇMELİ 3 0 0 8
 

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Mezuniyet Koşulları

Üçüncü devre (Doktora Derecesi) Programı dersler (en az 63 AKTS), Ph. D. Research (27 AKTS) / Ph. D. Thesis (150 AKTS), tez önerisi, doktora yeterlik sınavı ve tez sınavı olmak üzere toplam 240 AKTS kredisinden oluşmaktadır. Öğrencilerin minimum 2.50/4.00 Ağrlıklı Not Ortalaması'na sahip olmalı ve tüm dersleri en az CB / S / TP notları ile geçmelidir.

Çalışma Şekli (tam zamanlı,yarı zamanlı,e-öğrenme)

Tam gün

Adres ve İletişim Bilgileri (program başkanı veya eşdeğeri)

Başkan: Prof. Dr. Elif SUBAŞI
Tel: +90 232 - 3018692
E-mail: elif.subasi@deu.edu.tr
Adres/İletişim: Dokuz Eylül Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümü, Tınaztepe Kampüsü 35390 Buca-İZMİR
http://web.deu.edu.tr/chemistry;
Fax: +90 232 453 4188
E-posta: kimya@deu.edu.tr