Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Halk Sağlığı Yüksek Lisans |
Dersin Düzeyi |
|
Yüksek Lisans |
Ders Koordinatörü |
|
PROF.DR. HATİCE ŞİMŞEK KESKİN |
Dersi Alan Birimler |
|
Halk Sağlığı Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
|
Toplumu oluşturan değişik yaş,fiziksel ve sosyal durumlardaki bireylerin yaşam süreci içinde sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme koşullarının irdelenmesi; bu koşulların sağlanmaması durumunda bireye ve topluma yansıyan olumsuz etkilerinin ve önlenebilmesi için oluşturulabilecek sağlık ve beslenme politikalarının belirlenerek bu konuda değerlendirebilme becerisinin kazandırılmasıdır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
Present knowledge and nutrition 2008 ..elsevier.com , J of Nutrirition.. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
Sunumlar, olgu tartışmaları ve problem çözümleri yapılacaktır. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
Tüm değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılacaktır. Ödev, sunum ve sınavlar ders notuna yansıyacak şekilde yüzdeler üzerinden ağırlıklandırılarak öğrencinin notu hesaplanacaktır. |
Değerlendirme Kriteri |
|
Analitik düşünebilme, sunum yapabilme, problem çözebilme özelliği çoktan seçmeli sınavlar ve sunumlar yoluyla değerlendirilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
e-posta: ruksan.cehreli@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
İlan Edilecektir. |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
