ÖĞRENCİ İÇİN GENEL BİLGİLER

: Staj Olanakları

Staj Olanakları

Stajın amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri sektörlerdeki kurumlarda uygulayarak, deneyim kazanmalarını ve kurumların işleyişlerini tanıma imkanı sağlamaktır. Bu olanaklardan diğer üniversite öğrencileri ile ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler de yararlanmaktadır.

Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, İşletme Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Turizm Fakültesi, İzmir Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Torbalı Meslek Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Bergama Meslek Yüksekokulu, Efes Meslek Yüksekokulu, Veteriner Fakültesi zorunlu staja tabidirler.

Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü (KPMİ), Kariyer Fuarları ve Tanıtım Toplantılarına katılan firmalarca sunulan staj ve iş ilanları dışında, T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından oluşturulan yetenekkapisi.org platformuna üye olan öğrencilerimiz için de platform içerisinde staj ve iş ilanları ile etkinlik duyuruları mevcuttur. Üniversitemiz öğrenci ve mezunları için KPMİ tarafında koordine edilen platform, KPMİ ofisi duyuruları ve üniversitemiz akademik birimleri tarafından görevlendirilmiş olan ve KPMİ ile birlikte çalışan temsilciler aracılığıyla ilanlara ulaşılabilir.