ÖĞRENCİ İÇİN GENEL BİLGİLER

: Beslenme

BESLENME VE SOSYAL TESİSLER

Beslenme

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren toplan 4 adet mutfağımızda yemek üretimi gerçekleştirilmektedir. Üniversite bünyesinde 19 adet yemekhanemiz mevcut olup; bu yemekhanelerde günde ortalama 10.000 kişiye öğle yemeği, ikinci öğretim öğrencileri için akşam yemeği ile DEÜ Kız Öğrenci Yurdu ile DEÜ Erkek Öğrenci Yurdu’nda akşam yemek hizmeti verilmektedir. İzmir dışında yer alan yüksekokulları ve meslek yüksekokullarında (Torbalı, Seferihisar, Selçuk, Urla, Kiraz ve Bergama) yemek hizmeti mevcuttur. Yemek listeleri, üniversitemiz öğrencilerinin kalori ihtiyaçları göz önünde bulundurularak diyetisyen kontrolünde mutfak çalışanlarımızla beraber hazırlanmaktadır. Mutfaklarımızda her öğün 4 çeşit yemek çıkarılmaktadır.
Öğrencilerimiz Akıllı Kartlarına pos.deu.edu.tr internet adresinden yükledikleri sanal para ile Üniversitemize bağlı yemekhanelerde, haftalık veya günlük seçim yaparak yemek hizmetinden 11:00-13:30 saatleri arasında yararlanabilmektedirler.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermekte olan 12 kantin-kafeterya yanı sıra çok sayıda özel kantin işletmeleriyle öğrencilerimiz ve personelimize, fast-food, soğuk-sıcak içecek, hazır gıda satışı ile beslenme hizmeti verilmektedir. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı sosyal tesislerimizden tüm öğrencilerimiz yararlanabilmektedir.
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı sosyal tesislerimizden tüm öğrencilerimiz yararlanabilmektedir.

Tınaztepe Sosyal Tesisleri

Tınaztepe Yerleşkesinde yer alan sosyal tesisimizde, öğrenci ve personel yemekhaneleri ile Eylül Restoran bulunmaktadır.

Lokal Çatı Restoran

Üniversitemizin “Çatı”sı altında, yenilenen görüntüsü ve hizmet kalitesiyle tüm mensuplarımıza ve öğrencilerimize keyifli bir ortam sunmaktadır.

Lokal Pastane

Rektörlük Yerleşkesi içinde yer alan Lokal Pastane, 16.11.2020 tarihi itibari ile soğuk-sıcak içecek ve unlu mamul hizmeti vermeye başlamıştır.