ÖĞRENCİ İÇİN GENEL BİLGİLER

: Barınma

Buca Kız Öğrenci Yurdu

Buca Kız Öğrenci Yurdu, Buca Eğitim Fakültesi içinde yer almakta olup; güçlendirme çalışmaları sebebiyle hizmet verememektedir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Erkek Öğrenci Yurdu

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Dokuz Eylül Üniversitesi Erkek Öğrenci Yurdu; Tınaztepe, Dokuzçeşmeler ve Buca Eğitim Fakültesi yerleşkelerine kolay ulaşım mesafesinde, Buca/Evka1’de yer almaktadır. 564 kişi kapasiteli yurdumuz, çeşitli tiplerde toplam 273 odası ile erkek öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Yurdumuzda 2 ve 4 kişilik odalar bulunmakta olup; odalarımız tuvalet ve banyoludur. Odalarımızda kablosuz internet bağlantısı bulunmaktadır. Bunların dışında ders çalışma odaları, mutfak, çamaşır yıkama birimleri, ütü odaları ve mescit öğrencilerimizin ortak kullanım alanlarını oluşturmaktadır.

Yurdumuzda, dinlenme zamanlarını değerlendirebilecekleri çok amaçlı salonlar, kahvaltı ve akşam yemeklerinin sunulduğu yemekhane ile kantin öğrencilerimize hizmet sunmaktadır. En iyi hizmet verecek şekilde yapılanmış olan yurdumuzda, öğrencilerimizin güvenliği esas alınmış olup; giriş çıkışlar akıllı kart sistemi ve 24 saat kamera kontrolü ile sağlanmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Dokuz Eylül Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu; Tınaztepe, Dokuzçeşmeler ve Buca Eğitim Fakültesi yerleşkelerine kolay ulaşım mesafesinde, Buca/Evka1’de yer almaktadır. 178 kişi kapasiteli yurdumuz kız öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Yurdumuzda 2 ve 3 kişilik odalar bulunmakta olup; odalarımız tuvalet ve banyoludur. Odalarımızda kablosuz internet bağlantısı bulunmaktadır. Bunların dışında ders çalışma odaları, mutfak, çamaşır yıkama birimleri, ütü odaları ve mescit öğrencilerimizin ortak kullanım alanlarını oluşturmaktadır.

Yurdumuzda, öğrencilerin dinlenme zamanlarını değerlendirebilecekleri oturma alanları ile kahvaltı ve akşam yemeklerinin sunulduğu yemekhane bulunmaktadır. En iyi hizmet verecek şekilde yapılanmış olan yurdumuzda, öğrencilerimizin güvenliği esas alınmış olup; giriş çıkışlar akıllı kart sistemi ve 24 saat kamera kontrolü ile sağlanmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Yurdu Konukevi

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Yurdu içinde bulunan Konukevimiz, 30 odası ile Üniversitemiz konukları ve öğrencilerimizin ailelerine, önceden rezervasyon yaptırmak koşuluyla kısa süreli konaklamalarında sabah kahvaltısı ve restoranı ile hizmet vermektedir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Öğrenci Yurdu

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Bergama Öğrenci Yurdu; Bergama Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamaktadır. Yurdumuz 51 kişi kapasiteli olup; 1 ve 2 kişilik odalar ile her üç oda için ortak kullanımda banyo, tuvalet ve mutfaktan oluşmak üzere toplam 11 daire ile hizmet vermektedir.

Otel Dokuz Eylül

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermekte olan, İzmir’in Konak ilçesine bağlı Küçükyalı semtinde bulunan Otel Dokuz Eylül; 22 deniz, 22 kara tarafından olmak üzere toplam 44 adet odası ile üniversitemiz konukları ve öğrencilerimizin ailelerine önceden rezervasyon yaptırmak koşulu ile hizmet sunmaktadır. Otelimizde kablosuz internet, merkezi sistem klima, çamaşırhane hizmeti, oda servisi, odalarda su ısıtıcısı, saç kurutma makinesi, minibar, televizyon ve kablolu yayın ile telefon mevcuttur. Otelimiz oda+kahvaltı şeklinde hizmet vermekte olup, kahvaltımız açık büfedir.

KİTVAK ABDULREZZAK SANCAK KONUKEVİ

Üniversitemiz Sağlık Yerleşkesi’nde hizmet vermekte olan Dokuz Eylül Üniversitesi Kemik İliği Transplantasyon Vakfı Hasta Yakınları Konukevi (KİTVAK Abdulrezzak Sancak Konukevi), hasta ve hasta yakınlarına 7/24, 41 oda ve 86 yatak kapasitesi ile oda+kahvaltı konseptinde hizmet vermektedir.