DERS ADI

: İçecek Teknolojisi

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
MSH 0131 İçecek Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4

Dersi Veren Birim

Efes Meslek Yüksekokulu

Dersin Düzeyi

Önlisans

Ders Koordinatörü

DR. ŞELALE ÖNCÜ GLAUE

Dersi Alan Birimler

Kültürel Miras ve Turizm
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Gıda Teknolojisi

Dersin Amacı

Öğrencilere alkollü ve alkolsüz içeceklerin üretimi ve özellikleri, şarap tarihi, üretimi, saklanması, üzüm ve şarap cinslerinin tanımlanması, degüstasyon hakkında bilgi verir.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Şarap, şarap bilimi ve tarihsel gelişimini tanımlar.
2   Bira üretimini ve çeşitlerini tanımlar.
3   Alkolsüz içeceklerin üretimini tanımlar
4   İçecek trendlerini tanımlar

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Giriş İçecek trendleri
2 İçeceklerin sınıflandırılması ve Alkolsüz içecekler Çay, Kahve, Kokteyller
3 Alkolsüz içecekler Ayran, Kefir, Kımız
4 Bira Dönemingözdengeçirilmesi
5 Bira Final sınavı
6 Şarap
7 Arasınav
8 Şarap
9 Distilealkollüiçecekler
10 Şalgam, enerjiiçecekleri, meyvesuyu

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Özgür Yılmaz, Yaşar Yılmaz, Özer Yılmaz, DetayYayıncılık.
Yiyecek İçecek Servisi, Alptekin Sökmen, DetayYayıncılık
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Prof. Dr. Adnan Türksoy, DetayYayıncılık.
İçecekler Hakkında Herşey, Raci Bostancı, Arunas Yayıncılık.
Her Yönüyle Şarap, Barbara Nowak& Beverly Wichman, ArkadaşYayınevi.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Yüz-yüze konu anlatımı, sunumlar ve ödevler

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 ODV Ödev
3 FN Final
4 BNS BNS VZ * 0.30 + ODV * 0.20 + FN * 0.50
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ * 0.30 + ODV * 0.20 + BUT * 0.50


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Ara sınav, ödev ve dönem sonu sınavı ile 4 öğrenme çıktısı ölçülecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Derslerin %70'ine katılmak ve dersin gerekliliklerini yerine getirmek zorunludur.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

selale.glaue@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Dönem başında belirtilen programda yer alan günlerdir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 13 3 39
Öğrenci Sunumları 1 3 3
Projeye ilişkin hazırlık, üretim 10 1 10
Vize Sınavına Hazırlık 1 12 12
Final Sınavına Hazırlık 1 12 12
Ödev Hazırlama 1 10 10
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 1 12 12
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Proje Ödevi 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 101

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18PK.19PK.20
ÖK.15
ÖK.25
ÖK.35
ÖK.45