DERS ADI

: KRUVAZİYER OPERASYONLARI VE YÖNETİMİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
TMT 3030 KRUVAZİYER OPERASYONLARI VE YÖNETİMİ SEÇMELİ 3 0 0 4

Dersi Veren Birim

Turizm İşletmeciliği

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

AHMET DEMİRCİ

Dersi Alan Birimler

Turizm İşletmeciliği

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencilere kruvaziyer endüstrisinde operasyon ve yönetim konularında ayrıntılı bilgi sağlamaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Kruvaziyer yönetim ve örgütsel yapı kavram ve ilişkilerini anlamak ve analiz etmek.
2   Kruvaziyer endüstrisinde planlama ve örgütleme süreçlerini belirlemek ve açıklamak.
3   Kruvaziyer endüstrisinde operasyonları anlamak ve açıklamak.
4   Kruvaziyer endustrisinde pazarlama stratejilerini incelemek.
5   Kruvaziyer sektörünün tarihi gelişimini ve olası gelecek eğilimlerini incelemek.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Kruvaziyer Endüstrisine Giriş
2 Kruvaziyer Endüstrisinin Tarihi Sağlık Konuları
3 Kruvaziyer Operasyonları Kruvaziyer Ürünleri
4 Kruvaziyer Coğrafyası Seyahat Planlama
5 Kruvaziyerde Çalışmak Müşteri Hizmetleri
6 Yiyecek ve İçecek Operasyonları Yönetimi Tesis Yönetimi
7 İnsan Kaynakları Yönetimi Bütünleşik Operasyonların Yönetimi
8 Kruvaziyer Pazarlaması
9 Kruvaziyer Pazarlama Planlaması
10 Öğrenci Sunumları ve Tartışmalar
11 Öğrenci Sunumları ve Tartışmalar
12 Öğrenci Sunumları ve Tartışmalar

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

1. Cartwright R. and Baird C. (2002) The Development and Growth of the Cruise Industry. Oxford: Butterworth-Heinemann.
2. Carbonara, G. (2009). 'World cruise industry: strategic and financial choices to face the main risks', Journal of American Academy of Business, 14 (2), 330-336
3. Douglas, N, and Douglas, N. (2004). The cruise experience: global and regional issues in cruising, Pearson Education, Frenchs Forest.
4. Dervaes, C. (2003), Selling the sea (2nd ed). New York: Wiley.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

1. Ders
2. Tartışma
3. Ödevler
4. Grup Projesi
5. Sunumlar

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 ODV ODEV
3 SUN SUNUM
4 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + ODV * 0.20 + SUN * 0.40


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

1. Sınavlar ders konularının anlaşılması, sentezi ve değerlendirilmesine dayanır.
2. Sınıf içi tartışmalarına sözlü katılım notlandırılır.
3. Ödevler kruvaziyer operasyonları ve yönetimi konularındaki bilgilerin uygulanması üzerinden değerlendirilir.
4. 20 sayfalık proje raporu kapak sayfasını, giriş bölümünü, firmanın veya seçilen pazarın kısa tanıtımını, kruvaziyer operasyonları ve yönetimi konularını, analize dayanan açık sonuçları ve kaynakça bölümünü içerir. Öğrenciler ayrıca zaman yönetimi ve takım çalışması becerileri üzerinden değerlendirilirler.
5. Proje sunumları hazırlık, anlama, bilgi, organize edebilme, sözlü iletişim becerileri, profesyonel bir biçimde sorulara cevap verebilme ve tartışmaları yönetebilme yeteneği üzerinden değerlendirilirler.

Dersin Öğretim Dili

İngilizce

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

1. Derslerin %70 ine katılım zorunludur.
2. Her türlü kopyacılık eylemi disiplin soruşturması açılması ile sonuçlandırılacaktır.
3. Derse ve sınıf içi tartışmalar katılım gerekmektedir.
4. Derse zamınında gelinmesi gerekmektedir.
5. Telefonlar için uygun iş normları takip edilmelidir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 1 12
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Ödev Hazırlama 2 5 10
Proje Hazırlama 1 20 20
Sunum Hazırlama 1 10 10
Vize Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 100

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18PK.19
ÖK.1555
ÖK.2555554
ÖK.34
ÖK.455
ÖK.5454