Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Kimya |
Dersin Düzeyi |
|
Lisans |
Ders Koordinatörü |
|
PROF.DR. HÜLYA AYAR KAYALI |
Dersi Alan Birimler |
Dersin Amacı |
|
Bu ders kapsamında öğrencilerin; Biyolojik Tamponlar; Biyokimyada Örnek Hazırlama Teknikleri; ekstraksiyon ve ön ayırma teknikleri, homojenizasyon/parçalama, santrifüj, mikrofiltrasyon, ultrafiltrasyon, diyaliz, çöktürme teknikleri; Biyomoleküllerin Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri; adsorpsiyon, jel, iyon değiştirici, affinite, gaz ve yüksek performans sıvı kromatografileri, elektroforez uygulamaları; Enzimatik Analiz Yöntemleri konularını öğrenmeleri hedeflenmektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
Ana kaynak: S.R. Mikkelsen and E. Corton, Bioanalytical Chemistry, Wiley Interscience, (2004). |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
Sunum, Soru cevap tekniği, Uygulama, Ödev verme |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
|
Sunumlarda verilen temel kavramları anlamlı öğrenmesi, kavramların birbirleri ile ilişkilendirmesi, sebep-sonuç ilişkilerini kurulabilmesi ve soru veya problemlere yönelik mevcut bilgilerini kullanarak yorum yapabilmesi ve fikir üretiminin değerlendirilmesi ara sınav, final sınavı, derse aktif katılım, ödevlerle gerçekleştirilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
DEU Fen Fakültesi Kimya Bölümü |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
Çarşamba 15:00 - 17:00 |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
