DERS ADI

: Süt Hijyeni ve Teknolojisi

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
VET 4003 Süt Hijyeni ve Teknolojisi ZORUNLU 2 2 0 4

Dersi Veren Birim

Veteriner Hekimliği

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR. HÜLYA GİRGİN

Dersi Alan Birimler

Dersin Amacı

Öğrencilere etle ilgili temel bilgiler vermek. Ayrıca et ürünleri teknolojisi ve
kasaplık hayvanlarda et muayenesinin yapılışı ve halk sağlığı yönünden önemini
vurgulamak.

Dersin Öğrenme Kazanımları

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Gürbüz, Ü. Mezbaha Bilgisi ve Pratik Et Muayenesi, Konya, 2009. Wilson, GW. Wilson s Practical Meat Inspection, Oxford, 2005. Toldra, F. Lawrie s Meat Science, Duxford, 2017. Doğruer, Y. Et Bilimi, Konya, 2009.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Değerlendirme Yöntemleri

Başarılı / Başarısız


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Öğrenci ara sınav ve yarıyıl sonu sınavında sorulacak sorular ile değerlendirilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Ders saatine belirtilen zamana uyulmalıdır.Derslerde ve sınavlarda meydana gelebilecek
etikdışı davranışlar konusunda ilgili yönetmelik çerçevesinde hareket edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

Prof.Dr.Ümit GÜRBÜZ
Selçuk Üniversitesi
Veteriner Fakültesi

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 0

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18PK.19PK.20