|
D:Ders U:Uygulama L:Laboratuvar
B:Bahar Dönemi G:Güz Dönemi H:Her İki Dönem
|
1 .Dönem: |
Dönem
|
No
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
D
|
U
|
L
|
AKTS
|
G |
1 |
YDİ 1007 |
Yabancı Dil I (İngilizce) |
ZORUNLU |
2 |
0 |
0 |
2 |
G |
2 |
KBN 1011 |
Dünya Kültürleri |
ZORUNLU |
2 |
0 |
0 |
2 |
G |
3 |
KBN 1009 |
İletişim - I |
ZORUNLU |
2 |
0 |
0 |
2 |
G |
4 |
KBN 1007 |
Sivil Havacılık Terminolojisi |
ZORUNLU |
3 |
0 |
0 |
5 |
G |
5 |
KBN 1005 |
Uçucu Personel Görev ve Sorumlulukları |
ZORUNLU |
3 |
0 |
0 |
5 |
G |
6 |
KBN 1003 |
Genel Uçak Bilgisi |
ZORUNLU |
3 |
0 |
0 |
5 |
G |
7 |
KBN 1001 |
Genel Havacılık |
ZORUNLU |
3 |
0 |
0 |
5 |
G |
8 |
TDL 1001 |
Türk Dili I |
ZORUNLU |
2 |
0 |
0 |
2 |
G |
9 |
ATA 1001 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I |
ZORUNLU |
2 |
0 |
0 |
2 |
G |
0 |
- |
SEÇMELİ DERSLER |
SEÇMELİ |
- |
- |
- |
0 |
TOPLAM: |
30 |
|
1 .Dönem: Seçmeli Dersler |
Dönem
|
No
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
D
|
U
|
L
|
AKTS
|
SEÇMELİ DERS YOK |
|
2. Dönem: |
Dönem
|
No
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
D
|
U
|
L
|
AKTS
|
B |
1 |
KBN 1002 |
Normal Operasyon Kuralları |
ZORUNLU |
2 |
1 |
0 |
6 |
B |
2 |
KBN 1004 |
Hava Hukuku |
ZORUNLU |
3 |
0 |
0 |
4 |
B |
3 |
KBN 1006 |
Kabin Emniyet Yönetimi |
ZORUNLU |
3 |
0 |
0 |
4 |
B |
4 |
KBN 1008 |
EDÖ/Staj |
STAJ |
0 |
0 |
0 |
10 |
B |
5 |
TDL 1002 |
Türk Dili II |
ZORUNLU |
2 |
0 |
0 |
2 |
B |
6 |
YDİ 1006 |
Yabancı Dil II (İngilizce) |
ZORUNLU |
2 |
0 |
0 |
2 |
B |
7 |
ATA 1002 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II |
ZORUNLU |
2 |
0 |
0 |
2 |
B |
0 |
- |
SEÇMELİ DERSLER |
SEÇMELİ |
- |
- |
- |
0 |
TOPLAM: |
30 |
|
2. Dönem: Seçmeli Dersler |
Dönem
|
No
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
D
|
U
|
L
|
AKTS
|
SEÇMELİ DERS YOK |
|
3 .Dönem: |
Dönem
|
No
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
D
|
U
|
L
|
AKTS
|
G |
1 |
KBN 2005 |
Ekip Kaynak Yönetimi |
ZORUNLU |
3 |
0 |
0 |
6 |
G |
2 |
KBN 2001 |
Mesleki İngilizce - I |
ZORUNLU |
3 |
0 |
0 |
6 |
G |
3 |
KBN 2003 |
Temel İlk Yardım Uygulamaları |
ZORUNLU |
2 |
1 |
0 |
5 |
G |
4 |
KBN 2009 |
İletişim - II |
ZORUNLU |
3 |
0 |
0 |
3 |
G |
5 |
KBN 2007 |
Tehlikeli Maddeler Eğitimi |
ZORUNLU |
3 |
0 |
0 |
4 |
G |
0 |
- |
SEÇMELİ DERSLER |
SEÇMELİ |
- |
- |
- |
6 |
TOPLAM: |
30 |
|
3 .Dönem: Seçmeli Dersler |
Dönem
|
No
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
D
|
U
|
L
|
AKTS
|
SEÇMELİ DERS YOK |
|
4. Dönem: |
Dönem
|
No
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
D
|
U
|
L
|
AKTS
|
B |
1 |
KBN 2004 |
Acil Durum Operasyon Kuralları |
ZORUNLU |
2 |
1 |
0 |
6 |
B |
2 |
KBN 2006 |
İkram ve Genel Servis Usulleri |
ZORUNLU |
2 |
1 |
0 |
6 |
B |
3 |
KBN 2002 |
Mesleki İngilizce - II |
ZORUNLU |
3 |
0 |
0 |
6 |
B |
4 |
KBN 2008 |
Güvenlik Eğitimi |
ZORUNLU |
3 |
0 |
0 |
6 |
B |
0 |
- |
SEÇMELİ DERSLER |
SEÇMELİ |
- |
- |
- |
6 |
TOPLAM: |
30 |
|
4. Dönem: Seçmeli Dersler |
Dönem
|
No
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
D
|
U
|
L
|
AKTS
|
SEÇMELİ DERS YOK |
|
HER DÖNEM AKTS'YE GÖRE SEÇİLEBİLİR DERSLER |
Dönem
|
No
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
D
|
U
|
L
|
AKTS
|
H |
1 |
MSH 0105 |
Yabancı Dil Almanca |
SEÇMELİ |
4 |
0 |
0 |
4 |
H |
2 |
MSH 0157 |
Enstrümental Gıda Analizleri |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
1 |
4 |
H |
3 |
MSH 0159 |
Gıda Kalite Sağlama |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
5 |
H |
4 |
MSH 0067 |
Hava Ulaştırma Ekonomisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
5 |
MSH 0068 |
Enerji Ekonomisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
6 |
MSH 0069 |
Ekonomik Kriz Teorileri |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
7 |
MSH 0070 |
Para Teorisi ve Politikası |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
8 |
MSH 0071 |
Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
9 |
MSH 0073 |
Bilgi Ekonomisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
10 |
MSH 0072 |
Teknoloji ve Sanayi Dinamikleri |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
11 |
MSH 0074 |
Bilim ve Teknoloji Politikaları Ekonomisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
12 |
MSH 0075 |
Yenilik İktisadı |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
13 |
MSH 0076 |
Kalkınma Ekonomisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
14 |
MSH 0077 |
Bölgesel İktisat |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
15 |
MSH 0078 |
Dünya Ekonomisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
16 |
MSH 0079 |
Büyüme Teorisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
17 |
MSH 0082 |
Uluslararası İktisat |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
18 |
MSH 0083 |
Karşılaştırmalı Makro İktisat |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
19 |
MSH 0084 |
İktisadi Düşünce Tarihi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
20 |
MSH 0085 |
Tarım Ekonomisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
21 |
MSH 0086 |
Tüketici Davranışları |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
22 |
MSH 0089 |
Araştırma Yöntemleri ve Proje Geliştirme |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
23 |
MSH 0091 |
Özel İlgi Turizmi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
24 |
MSH 0093 |
Turizmde Ulaştırma Hizmetleri |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
25 |
MSH 0094 |
Rekreasyon Yönetimi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
26 |
MSH 0096 |
Güzel Sanatlar |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
27 |
MSH 0097 |
Yaratıcı Drama |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
28 |
MSH 0098 |
Etkili İletişim |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
29 |
MSH 0099 |
Fotoğrafçılık |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
30 |
MSH 0101 |
Yabancı Dil İspanyolca |
SEÇMELİ |
4 |
0 |
0 |
4 |
H |
31 |
MSH 0102 |
Yabancı Dil Portekizce |
SEÇMELİ |
4 |
0 |
0 |
4 |
H |
32 |
MSH 0103 |
Yabancı Dil İtalyanca |
SEÇMELİ |
4 |
0 |
0 |
4 |
H |
33 |
MSH 0051 |
Model Uçak Yapımı |
SEÇMELİ |
1 |
2 |
0 |
3 |
H |
34 |
MSH 0052 |
Normal Emniyet Kuralları |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
35 |
MSH 0053 |
Acil Durum Emniyet Kuralları |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
36 |
MSH 0054 |
Havacılık Terminolojisi |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
37 |
MSH 0055 |
Anons ve Diksiyon |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
38 |
MSH 0056 |
Genel Havaalanı ve Uçuş Güvenliği |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
39 |
MSH 0057 |
Terminal Planlama |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
40 |
MSH 0058 |
Havacılık Kuralları ve Hava Hukuku |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
41 |
MSH 0059 |
Meteoroloji |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
42 |
MSH 0060 |
İş Hukuku |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
43 |
MSH 0061 |
Stratejik Yönetim |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
44 |
MSH 0062 |
Yönetim ve Organizasyon |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
3 |
H |
45 |
MSH 0063 |
Örgütsel Davranış |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
46 |
MSH 0065 |
İnsan Kaynakları Yönetimi |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
47 |
MSH 0066 |
Türkiye Ekonomisi |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
48 |
MSH 0001 |
İçecek Kültürü ve Şarap Bilimi |
SEÇMELİ |
2 |
1 |
0 |
5 |
H |
49 |
MSH 0002 |
Dünya Mutfakları |
SEÇMELİ |
2 |
1 |
0 |
5 |
H |
50 |
MSH 0104 |
Yabancı Dil Fransızca |
SEÇMELİ |
4 |
0 |
0 |
4 |
H |
51 |
GÇD 1000 |
Gönüllülük Çalışmaları |
SEÇMELİ |
1 |
2 |
0 |
4 |
H |
52 |
MSH 0147 |
Ülkeler ve Kültürler |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
53 |
MSH 0126 |
Uygarlık Tarihi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
54 |
MSH 0106 |
Yabancı Dil Çince |
SEÇMELİ |
4 |
0 |
0 |
4 |
H |
55 |
MSH 0107 |
Yabancı Dil Yunanca |
SEÇMELİ |
4 |
0 |
0 |
4 |
H |
56 |
MSH 0108 |
Yabancı Dil Rusça |
SEÇMELİ |
4 |
0 |
0 |
4 |
H |
57 |
MSH 0100 |
Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
58 |
MSH 0122 |
Turizm ve Boş Zaman Sosyolojisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
59 |
MSH 0136 |
Sürdürülebilirlik |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
60 |
MSH 0123 |
Sosyolojiye Giriş |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
61 |
MSH 0146 |
Sosyal Psikoloji |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
62 |
MSH 0145 |
Sosyal Medya Okuryazarlığı |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
63 |
MSH 0134 |
Özel Gıdalar Teknolojisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
64 |
MSH 0144 |
Marka ve İmaj Geliştirme |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
65 |
MSH 0143 |
Liderlik ve Takım Çalışması |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
66 |
MSH 0125 |
Kültür Sosyolojisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
67 |
MSH 0142 |
İngilizce Konuşma ve Yazma Becerileri |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
5 |
H |
68 |
MSH 0127 |
Kişisel Gelişim |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
69 |
MSH 0133 |
İnovasyon Yönetimi |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
70 |
MSH 0121 |
İktisat Sosyolojisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
71 |
MSH 0131 |
İçecek Teknolojisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
72 |
MSH 0138 |
Hizmet Sektöründe Akıllı Teknolojiler |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
5 |
H |
73 |
MSH 0130 |
Gıdalarda Duyusal Analiz |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
74 |
MSH 0140 |
Gastronomi Turizmi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
5 |
H |
75 |
MSH 0129 |
Fonksiyonel Gıda Teknolojisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
76 |
MSH 0132 |
Ekstraksiyon Teknolojisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
77 |
MSH 0124 |
Dünya Kültürel Mirası ve Koruma Politikaları |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
78 |
MSH 0139 |
Turizm Endüstrisinde Bilişim Teknolojileri |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
5 |
H |
79 |
MSH 0141 |
Atatürk ve Aydınlanma |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
80 |
MSH 0149 |
Hukukun Temel Kavramları |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
81 |
MSH 0150 |
Protokol Bilgisi |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
82 |
MSH 0151 |
Halkla İlişkiler |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
83 |
MSH 0152 |
İleri İngilizce 1 |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
84 |
MSH 0153 |
İleri İngilizce 2 |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
85 |
MSH 0154 |
İstatistiksel Paket Programlar |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
86 |
MSH 0155 |
Havacılıkta İnsan Faktörleri |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
87 |
MSH 0109 |
İlk Yardım |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
88 |
MSH 0110 |
İş Sağlığı ve Güvenliği |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
89 |
MSH 0111 |
Meslek Etiği |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
90 |
MSH 0113 |
Mitoloji |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
91 |
MSH 0114 |
Uluslararası Turizm |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
92 |
MSH 0115 |
Turizm İşletmelerinde Mekân Tasarımı |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
93 |
MSH 0116 |
Girişimcilik |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
94 |
MSH 0117 |
Mesleki Oryantasyon |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
95 |
MSH 0120 |
İnanç Etkinlikleri ve Festivalleri |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
96 |
MSH 0160 |
Genel İşletme |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
97 |
MSH 0161 |
Turizm Hukuku |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
98 |
MSH 0162 |
Turizm Ekonomisi |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
99 |
MSH 0163 |
Küreselleşme ve Turizm |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
100 |
MSH 0164 |
Gastronomi Turizmi |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
101 |
MSH 0181 |
Afet Yönetimi |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
102 |
MSH 0182 |
Mülakat Teknikleri |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
103 |
MSH 0183 |
Müzakere Teknikleri |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
3 |
H |
104 |
MSH 0184 |
Uçuş Fizyolojisi |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
5 |
H |
105 |
MSH 0176 |
Gıda Mevzuatı |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
106 |
MSH 0177 |
Kalite Yönetim Sistemleri |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
107 |
MSH 0178 |
Gıda Katkı Maddeleri |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
108 |
MSH 0179 |
Beden Dili |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
109 |
MSH 0174 |
Ekonomiye Giriş I |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
110 |
MSH 0175 |
Ekonomiye Giriş II |
SEÇMELİ |
3 |
0 |
0 |
4 |
H |
111 |
MSH 0180 |
İleri Ofis Uygulamaları |
SEÇMELİ |
2 |
2 |
0 |
4 |
H |
1 |
MSH 0173 |
Turizmde Rehberlik Hizmetleri |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
2 |
MSH 0172 |
Dünya Kültür Politikaları (UNESCO) |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
3 |
MSH 0171 |
Yerel Yönetimler ve Turizm |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
4 |
MSH 0170 |
Turizm Politikaları |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
5 |
MSH 0168 |
Kırsal Turizm |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
6 |
MSH 0169 |
Kültürel ve Çevresel Koruma |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
7 |
MSH 0165 |
Kültürel Sporlar |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
8 |
MSH 0166 |
Sosyal Antropoloji |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
H |
9 |
MSH 0167 |
Destinasyon Yönetimi |
SEÇMELİ |
2 |
0 |
0 |
4 |
|