DERS ADI

: TEKNİK PROJE

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
KMT 4212 TEKNİK PROJE SEÇMELİ 1 1 0 2

Dersi Veren Birim

Kimya Teknolojisi

Dersin Düzeyi

Önlisans

Ders Koordinatörü

DR. MÜGE HATİP

Dersi Alan Birimler

Kimya Teknolojisi
Kimya Teknolojisi (İÖ)

Dersin Amacı

Bu derste, inorganik ve organik endüstrilerinden biri üzerinde araştırma yaptırılması ve araştırmanın yazılı ve sözlü olarak sunulması amaçlanmaktadır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Alanı ile ilgili konuda geniş çaplı kaynak taraması yapabilme.
2   Konusu ile ilgili temel kavramları yazılı olarak düzenleyebilme.
3   Konusu ile ilgili temel kavramları sözlü olarak sunabilme.
4   Proje yazımı ve sunumu esnasında gerekli olan bilgisayar programlarını kullanabilme.
5   Alanı ile ilgili konuda bireysel ya da takım halinde etkin çalışma yapabilme.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Proje Konusunun Belirlenmesi: Proje konuları verilerek, öğrencinin ilgi alanına uygun olarak bu konularının dağıtımı yapılır.
2 Proje ile İlgili Araştırma a. Proje ile ilgili literatür ve kaynak araştırması yapar. b. Laboratuvarda projesine uygun deney yapar. c. Projede elde ettiği sonuçlar, karşılaştığı zorluklar ve eksikleri ile ilgili ara rapor hazırlar. Hazırladığı ara raporu danışman hocasına sunar, projenin eksikliklerinin tamamlanması için plan yapar.
3 Proje ile İlgili Araştırma a. Proje ile ilgili literatür ve kaynak araştırması yapar. b. Laboratuvarda projesine uygun deney yapar. c. Projede elde ettiği sonuçlar, karşılaştığı zorluklar ve eksikleri ile ilgili ara rapor hazırlar. Hazırladığı ara raporu danışman hocasına sunar, projenin eksikliklerinin tamamlanması için plan yapar.
4 Proje ile İlgili Araştırma a. Proje ile ilgili literatür ve kaynak araştırması yapar. b. Laboratuvarda projesine uygun deney yapar. c. Projede elde ettiği sonuçlar, karşılaştığı zorluklar ve eksikleri ile ilgili ara rapor hazırlar. Hazırladığı ara raporu danışman hocasına sunar, projenin eksikliklerinin tamamlanması için plan yapar.
5 Proje ile İlgili Araştırma a. Proje ile ilgili literatür ve kaynak araştırması yapar. b. Laboratuvarda projesine uygun deney yapar. c. Projede elde ettiği sonuçlar, karşılaştığı zorluklar ve eksikleri ile ilgili ara rapor hazırlar. Hazırladığı ara raporu danışman hocasına sunar, projenin eksikliklerinin tamamlanması için plan yapar.
6 Proje ile İlgili Araştırma a. Proje ile ilgili literatür ve kaynak araştırması yapar. b. Laboratuvarda projesine uygun deney yapar. c. Projede elde ettiği sonuçlar, karşılaştığı zorluklar ve eksikleri ile ilgili ara rapor hazırlar. Hazırladığı ara raporu danışman hocasına sunar, projenin eksikliklerinin tamamlanması için plan yapar.
7 Proje ile İlgili Araştırma a. Proje ile ilgili literatür ve kaynak araştırması yapar. b. Laboratuvarda projesine uygun deney yapar. c. Projede elde ettiği sonuçlar, karşılaştığı zorluklar ve eksikleri ile ilgili ara rapor hazırlar. Hazırladığı ara raporu danışman hocasına sunar, projenin eksikliklerinin tamamlanması için plan yapar.
8 Ara Sınav
9 Projenin Hazırlanması a. Projeyi ilgili literatür ve kaynaklar doğrultusunda mantıksal bir sıra oluşturur. b. Projede elde ettiği sonuçları toplayarak, gerekli hesaplamaları yaparak, sonuçlar ve tartışma kısmını oluşturur. c. Projenin her bir bölümünü belirli bir format içinde yazar, gerekli şekilleri, tabloları, grafikleri ve kaynakçayı ekleyerek hazırlamayı bitirir.
10 Projenin Hazırlanması a. Projeyi ilgili literatür ve kaynaklar doğrultusunda mantıksal bir sıra oluşturur. b. Projede elde ettiği sonuçları toplayarak, gerekli hesaplamaları yaparak, sonuçlar ve tartışma kısmını oluşturur. c. Projenin her bir bölümünü belirli bir format içinde yazar, gerekli şekilleri, tabloları, grafikleri ve kaynakçayı ekleyerek hazırlamayı bitirir.
11 Projenin Hazırlanması a. Projeyi ilgili literatür ve kaynaklar doğrultusunda mantıksal bir sıra oluşturur. b. Projede elde ettiği sonuçları toplayarak, gerekli hesaplamaları yaparak, sonuçlar ve tartışma kısmını oluşturur. c. Projenin her bir bölümünü belirli bir format içinde yazar, gerekli şekilleri, tabloları, grafikleri ve kaynakçayı ekleyerek hazırlamayı bitirir.
12 Projenin Sunulması a. Projesini nasıl oluşturduğunu, yaptığı deneyleri, elde ettiği sonuçları, projenin kendisine katkısını açıklayan sunum hazırlar. b. Hazırladığı sunumu derslikte öğrenci ve danışman öğretim elemanına sunar.
13 Projenin Sunulması a. Projesini nasıl oluşturduğunu, yaptığı deneyleri, elde ettiği sonuçları, projenin kendisine katkısını açıklayan sunum hazırlar. b. Hazırladığı sunumu derslikte öğrenci ve danışman öğretim elemanına sunar.
14 Projenin Sunulması a. Projesini nasıl oluşturduğunu, yaptığı deneyleri, elde ettiği sonuçları, projenin kendisine katkısını açıklayan sunum hazırlar. b. Hazırladığı sunumu derslikte öğrenci ve danışman öğretim elemanına sunar.
15 Projenin Sunulması a. Projesini nasıl oluşturduğunu, yaptığı deneyleri, elde ettiği sonuçları, projenin kendisine katkısını açıklayan sunum hazırlar. b. Hazırladığı sunumu derslikte öğrenci ve danışman öğretim elemanına sunar.

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ana kaynak: Kütüphane, İnternet ve Özel Sektör
Diğer ders materyalleri: Office programları.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

1. Ders Anlatımı
2. Soru-Cevap
3. Ödev/Sunum Hazırlama

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 RO Rapor/Ödev
3 FN Final
4 BNS BNS VZ*0.20 + RO*0.20 +FN* 0.60
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.20 + RO*0.20 +BUT* 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Ara sınav, proje/sunum ödevi ve final sınavı ile 5 öğrenme çıktısı ölçülecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Derslerin %70'ine katılım zorunludur.
Her türlü kopyacılık eylemi disiplin soruşturması açılması ile sonuçlandırılacaktır.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

suat.ucar@deu.edu.tr
murat.pakel@deu.edu.tr
merve.zeyrek@deu.edu.tr
0232 - 3012613

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Her yarıyıl başında görüşme gün ve saatleri dersi veren Öğretim Elemanı tarafından ilan edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 1 14
Uygulama 14 1 14
Vize Sınavına Hazırlık 1 2 2
Final Sınavına Hazırlık 1 4 4
Ödev Hazırlama 1 5 5
Sunum Hazırlama 1 5 5
Ödev için araştırma yapma 1 8 8
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 54

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14
ÖK.11111111111111
ÖK.2111111111
ÖK.3111111111
ÖK.411111111
ÖK.511111111111