DERS ADI

: BÜFE TASARIMI

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 4075 BÜFE TASARIMI SEÇMELİ 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

PROF. DR. YILMAZ AKGÜNDÜZ

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Büfe tasarımları ve çeşitleri konusunda bilgi sahibi olunmasını sağlamak amaçlanmıştır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Büfe çeşitlerinin öğrenilmesi
2   Büfelerde görev alan aşçıların görevlerinin anlaşılması
3   Büfe çeşitlerine göre bulunması gereken malzemeler hakkında bilgi sahibi olma
4   Açık Büfe hakkında bilgi sahibi olma
5   Kahvaltı Büfesi hakkında bilgi sahibi olma

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Büfe Çeşitleri
2 Açık Büfe Hazırlama İlkeleri
3 Açık büfede Aşçının Görevleri
4 Açık Büfe Yiyecekleri
5 Açık Büfe Yiyeceklerinin Büfeye Sıralanması
6 Uygulama
7 Ara sınav
8 Ara sınav
9 Kahvaltı Büfesi
10 Kahvaltı Büfesinde Aşçının Görevleri
11 Kahvalti Büfesinde Yer Alan Yiyecekler
12 Uygulama
13 Uygulama
14 Diğer Büfe Çeşitlerinin Hazırlanması
15 Dönem sonu sınav
16 Dönem sonu sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Fahir TELLİ, Mutfakta Sanat: Dekor ve Örnek Sunuşları, ISBN 9789757054146, DÖNENCE YAYINCILIK

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 2 28
Vize Sınavına Hazırlık 1 3 3
Final Sınavına Hazırlık 1 4 4
Sunum Hazırlama 3 2 6
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 85

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6
ÖK.1111111
ÖK.2112111
ÖK.3111131
ÖK.4111111
ÖK.5111111