Ders Bilgileri
| 
                     
 
  | 
       	        
Dersi Veren Birim |  
       	        
| 
                    Gastronomi ve Mutfak Sanatları  | 
       	        
Dersin Düzeyi |  
       	        
| 
                    Lisans  | 
       	        
Ders Koordinatörü |  
       	        
| 
                    DOÇ. DR. PINAR IŞILDAR  | 
       	        
Dersi Alan Birimler |  
       	        
| 
                    Gastronomi ve Mutfak Sanatları  | 
       	        
Dersin Amacı |  
       	        
| 
                     Öğrencilerin temel mutfak teknikleri hakkında beceri ve bilgileri uygulamalı olarak geliştirilir. Konaklama tesislerinin ve restoranların endüstriyel mutfaklarında gereken tüm bilgiler, tamamlayıcı mutfak uygulamaları ile desteklenir.  | 
       	        
Dersin Öğrenme Kazanımları |  
       	        ||||
                  
  | 
       	        
Dersin Öğretim Türü |  
       	        
| 
                   Örgün Öğretim  | 
       	        
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |  
       	        
| 
                   Yok  | 
       	        
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |  
       	        
| 
                   Yok  | 
       	        
Ders İçeriği |  
       	        |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
                   
  | 
       	        
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |  
                        
| 
                            Morgan J.L. (2006). Culinary Creation: An Introduction to Foodservice and World  | 
                        
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |  
                    
| 
                         Ders anlatmı  | 
                    
Değerlendirme Yöntemleri |  
                        ||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
                             
 
  | 
                        
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |  
                        
| 
                            1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları, ödevleri ve uygulama çalışmalarını kapsamaktadır (%40).  | 
                        
Değerlendirme Kriteri |  
                        
| 
                             (Dönemiçi Çalışma %20 + Arasına % 80) (%40) + Yarıyılsonu Sınavı %60 + Bütünleme  | 
                        
Dersin Öğretim Dili |  
       	        
| 
                    Türkçe  | 
       	        
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |  
                        
| 
                            Öğrenciler derste zamanında hazır bulunmalıdır.   | 
                        
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |  
                        
| 
                            pinar.isildar@deu.edu.tr  | 
                        
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |  
                        
| 
                              Salı: 13:00-15:00  | 
                        
Staj Durumu |  
       	        
| 
                    YOK  | 
       	        
İş Yükü Hesaplaması |  
       	        ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
                   
  | 
       	        ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |  
       	        |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
                    
 
  | 
       	        
