DERS ADI

: MUTFAK UYGULAMALARI II

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 3066 MUTFAK UYGULAMALARI II ZORUNLU 2 2 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

GÖRKEM GİRGİN

Dersi Alan Birimler

Dersin Amacı

Gıda ürünleri ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Süt ürünleri ve uygulamalarını öğrenme
2   Yumurta içeren ürünler ve uygulamalarını öğrenme
3   Sebze ve çeşitlerinin ön hazırlığı ve pişirme çeşitlerini öğrenme
4   Soslar ile ilgili uygulamalı aktarım yapabilme
5   Et/balık suları konusunda bilgi sahibi olma

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Süt ürünlerine giriş
2 Süt ürünleri temel tarifler
3 Öğrenci uygulamaları
4 Temel yumurta kullanımı ve saklama koşulları
5 Yumurta bazlı temel tarifler ve uygulamaları
6 Öğrenci uygulamaları
7 Ara Sınav
8 Ara Sınav
9 Sebze ve çeşitlerinin ön hazırlığı ve pişirme çeşitleri
10 Öğrenci uygulamaları
11 Soslar
12 Soslar - devamı
13 Uygulamalı sos yapımı
14 Et/balık suları
15 Dönem Sonu Sınav
16 Dönem Sonu Sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Mutfak Teknolojisi. Cemal Türkkan yayınları Türkan C. (2010) Aşçılık. Cemal Türkkan yayınları Ders notları
Brown Amy (2000). Understanding food Belmont: Wadsworth Thomson Learning. Türkan C. (2010)

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım, Uygulama

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1
2
3
4
5
6


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Uygulama 12 4 48
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 5 60
Vize Sınavına Hazırlık 1 7 7
Final Sınavına Hazırlık 1 8 8
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 125

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6
ÖK.14
ÖK.24
ÖK.34
ÖK.44
ÖK.54