: Yeşil ve Tersine Lojistik

Lojistik Yönetimi

PROF.DR. ÖMÜR YAŞAR SAATÇIOĞLU

Lojistik Yönetimi

Lojistik yönetimi ve sürdürülebilirlik ilişkisinin incelenmesi.
Tedarik zinciri yönetimi ve sürdürülebilirlik ilişkisinin incelenmesi.

1   Sürdürülebilir lojistik ve sürdürülebilir tedarik zinciri anlayışının tanımlanması.
2   Sürdürülebilir lojistik ve tedarik zinciri kavramının ile analiz edilmesi.
3   Sürdürülebilir lojistik ve tedarik zinciri uygulamalarında aktörlerin ve ilişkilerinin öğrenilmesi.
4   Ulusal ve uluslararası sürdürülebilirlik indekslerinin Lojistik ve tedarik zinciri açısından incelenmesi.
5   Sürdürülebilirlik ilkeleri kapsamında lojistik ve tedarik zinciri uygulamalarının geliştirilmesi.

1 Yeşil ve tersine lojistiğe ve sürdürülebilrliğe giriş
2 Sürdürülebilir kalkınma
3 Sürdürülebilirlik: Ana Kavramlar
4 Sürdürülebilirlik: Tedarik Zinciri Kavramları
5 Sürdürülebilirlik: OECD Sürdürülebilirlik Endeksleri, Küresel, Bölgesel ve Ulusal Endeksler
6 Yeşil tedarik zinciri performansı
7 Yeşil Tedarik Zinciri Yönetimi Stratejileri
8 Ara Sınav
9 Atık Yönetimi
10 İleri ve Tersine Lojistik İlişkisi
11 Ters Lojistik Faaliyetleri, İade ve İade Sebepleri ve Tersine Lojistik Vakaları
12 Sürdürülebilirlikte Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi ile İlişkisi
13 Dönem ödevlerinin sunumu
14 Dönem ödevlerinin sunumu
15 Yarıyıl Sonu Sınavı

Integrated Sustainability Reporting: Linking Environmental and Social Information to Value Creation Processes, Laura Bini, L. and Bellucci, M. Springer, Nature Switzerland, 2020.
International Business, Trade and Institutional Sustainability, Editors: Walter Leal Filho, Paulo R. Borges de Brito and Fernanda Frankenberger, Springer, Nature Switzerland, 2020.
İşletmelerde Sürdürülebilirlik Dinamikleri, Editör. Prof. Dr. Işıl Mendeş Pekdemir, Beta Yayın Dağıtım, İstanbul, 2017.
The Age of Sustainable Development, Jeffrey D. Sacks, Columbia University Press, 2015.
Green Logistics: Improving the Environmental Sustainability of Logistics, Edited by Alan McKinnon, Michael Browne and Anthony Whiteing, 2nd Edition, Kagon Page Limited, Great Britain and United States, 2012.
Sustainable Transport: New Trends and Business Practices, Editors: Golinska-Dawson, Paulina, Hajdul, Marcin, Springer Heidelberg Dordrecht London New York, 2012.
Sürdürülebilir Büyüme: İnsanlar, Gezegen, Kar, (Çeviri), Peter Fisk, Mediacat Yayıncılık, İstanbul, Ocak 2010.
Introduction to Sustainability: Road to a Better Future, Munier, N. Springer, Dordrecht, The Netherlands, 2005.
Logistics Systems for Sustainable Cities, Editors: Eiichi, T. and Russell, G. Thompson, Proceedings of the 3rd International Conference on City Logistics, (Madeira, Portugal, 25-27 June, 2003.

Literatür tarama, veri analizi, vaka çalışmalarının uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmesi.

1 ARS ARASINAV
2 RAP RAPOR
3 ODV ÖDEV
4 YSS YIL SONU SINAVI
5 YSBN YIL SONU BAŞARI NOTU
6 BUT BÜTÜNLEME
7 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU

Lojistik ve Tedarik zinciri alanına ilişkin olarak sürdürülebilirlik kapsamında bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olma, araştırma, inceleme, yorumlama, sözlü ve yazılı ifade becerileri ve yetkinlikleri değerlendirilecektir.

Elektronik Posta: yasar.saatci@deu.edu.tr

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13