Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
|
Lisans |
Ders Koordinatörü |
Dersi Alan Birimler |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
|
Öğrencilere kırmızı et ve beyaz et hazırlama, doğrama ve pişirme teknikleri ile et ürünlerinin hazırlanması, meyve ve tatlı hazırlama ve pişirme tekniklerine ilişkin teorik ve pratik yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
Ana kaynak: Morgan J.L. (2006). Culinary Creation: An Introduction to Foodservice and World Cuisine, Elsevier Inc. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
1. Ders anlatımı, |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları, haftalık ödevleri ve uygulamaları kapsamaktadır (%40). |
Değerlendirme Kriteri |
|
1.Ara sınav |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
1. Derslerin %70'ine katılım zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
E-mail: yeliz.demir@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
Perşembe: 10:30-11:30 |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
