DERS ADI

: ALMANCA VI

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 4038 ALMANCA VI SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencinin günlük hayatta ve iş hayatında karşılaştığı somut durum ve olaylar karşısında uygun sözel tepkiler verebilmesini; okuduğunu ve duyduğunu anlamasını, telefon konuşması ve yazışma yapabilmesini sağlamaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Öğrencinin günlük yaşamda ve iş yaşamında kullanacağı sözcük bilgisi edinmesi, sık kullanılan ifadeleri ve cümleleri anlayabilme ve kullanabilmesi
2   Duyduğunu anlama: Güncel ya da mesleki konulara ilişkin kısa diyalogların içeriğini algılama ve aktarabilmesi
3   Okuduğunu anlama: Güncel ya da mesleki alanda karşılaşılan kısa yazıları, ilan, mektup, e-mail gibi yazılı materyalleri çözümleme ve aktarabilmesi
4   Sözlü anlatım: Kendisini çevreleyen nesneleri ve içinde bulunduğu mekanı anlatabilmesi, yol tarif edebilmesi, tavsiyede bulunabilmesi, bir hizmet sunumunu ana hatlarıyla anlatabilmesi
5   Yazılı anlatım: Öğrencinin not alabilme, mesaj iletme, iş mektubu yazabilmesi

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Informationen für den Urlaubsort. Sehenswürdigkeiten /Stadtrundfahrten empfehlen.. Tatil yeri hakkında bilgi verme. Gezilecek yerler/şehiriçi turları tavsiye etme. Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 6.
2 Informationen für den Urlaubsort. Sehenswürdigkeiten /Stadtrundfahrten empfehlen.. Tatil yeri hakkında bilgi verme. Gezilecek yerler/şehiriçi turları tavsiye etme. Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 6.
3 Informationen für den Urlaubsort. Sehenswürdigkeiten /Stadtrundfahrten empfehlen.. Tatil yeri hakkında bilgi verme. Gezilecek yerler/şehiriçi turları tavsiye etme. Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 6.
4 Reiseauskünfte . Informationen zu Tagesausflügen. Ausflugsprogramme vermitteln . Seyahat ve günlük geziler konusunda bilgilendirme. Gezi turları için aracılık etme. Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 7.
5 Reiseauskünfte . Informationen zu Tagesausflügen. Ausflugsprogramme vermitteln . Seyahat ve günlük geziler konusunda bilgilendirme. Gezi turları için aracılık etme. Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 7.
6 Reiseauskünfte . Informationen zu Tagesausflügen. Ausflugsprogramme vermitteln . Seyahat ve günlük geziler konusunda bilgilendirme. Gezi turları için aracılık etme. Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 7.
7 Genel tekrar Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 7.
8 Yarıyıliçi sınavı
9 Messen und Feste in der Stadt. Fuarlar ve festivaller. Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
10 Messen und Feste in der Stadt. Fuarlar ve festivaller. Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
11 Städte haben viele Gesichter. Die Geschichte einer Stadt erzählen. Şehrin binbir yüzü. Bir şehrin tarihçesini anlatma. Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
12 Städte haben viele Gesichter. Die Geschichte einer Stadt erzählen. Şehrin binbir yüzü. Bir şehrin tarihçesini anlatma. Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
13 Baustile einer Stadt beschreiben. Bir şehrin yapı tarzlarını tasvir etme. Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
14 Genel Tekrar Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 6- 7 Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
15 Yarıyılsonu sınavı
16 Yarıyılsonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen . Deutsch in Restaurant und Tourismus. Lehr- und Arbeitsbuch. Berlin: Langenscheidt 2012.
Monika Clalüna-Hopf, Marilu Plettenberg: Hotellerie und Gastronomie. Teil 2. Rheinbreitbach: Verlag: Dürr & Kessler 1991.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, konularla ilgili sözlü/yazılı alıştırmalar, dönem ödevi / sunum yaptırma

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır (%40).
2.Final Sınavı: Sınav ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma ve örnek olay çalışmalarından da sorumludur (%60).
3.Bütünleme Sınavı: Sınav ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma ve örnek olay çalışmalarından da sorumludur (%60).

Değerlendirme Kriteri

1. Ara sınav
2. Final
3. Ödev Sunumları

Dersin Öğretim Dili

Almanca

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Derslerin %70'ine katılım zorunludur. Öğretim üyesi uygulamalı sınavlar yapma hakkını saklı tutar. Öğretim üyesi ödev verme hakkını saklı tutar. Öğrenciler fakülte öğretim ve sınav uygulama esaslarına tabidir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

sevdiye.koksal@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Pazartesi / 09:00-12:00

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 13 3 39
Vize Sınavına Hazırlık 1 15 15
Final Sınavına Hazırlık 1 20 20
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 13 4 52
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 130

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1111
ÖK.211
ÖK.311
ÖK.4111
ÖK.511