DERS ADI

: FRANSIZCA V

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 4039 FRANSIZCA V SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR.ÖĞR.ÜYESİ EMİNE ÇAVDAR

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencinin günlük hayatta ve iş hayatında karşılaştığı somut durum ve olaylar karşısında Fransızca dilinde uygun sözel tepkiler verebilmesini; okuduğunu ve duyduğunu anlamasını, telefon konuşması ve yazışma yapabilmesini sağlamaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Öğrencinin günlük yaşamda ve iş yaşamında kullanacağı sözcük bilgisi edinmesi, sık kullanılan ifadeleri ve cümleleri anlayabilme ve kullanabilmesi
2   Duyduğunu anlama: Öğrencinin güncel ya da mesleki konulara ilişkin kısa diyalogların içeriğini algılama ve aktarabilmesi
3   Okuduğunu anlama: Öğrencinin güncel ya da mesleki alanda karşılaşılan kısa yazıları, ilan, mektup, e-mail gibi yazılı materyalleri çözümleme ve aktarabilmesi
4   Sözlü anlatım: Öğrencinin kendisini çevreleyen nesneleri ve içinde bulunduğu mekanı anlatabilmesi, yol tarif edebilmesi, tavsiyede bulunabilmesi, bir hizmet sunumunu ana hatlarıyla anlatabilmesi
5   Yazılı anlatım : Öğrencinin not alabilme, mesaj iletme, iş mektubu yazabilmesi

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Bir restoran tavsiye etme. Rezervasyon isteklerine cevap verme. Konukları karşılama. Yer gösterme ve yemek siparişi alma. Vestiyer hizmeti, aperitif ikramı
2 Menu Dizaynı, Alakart. Mezeler/Ana yemekler/Garnitürler/Peynir ve tatlılar. Kahveler/ Alkollü içecekler
3 Yemek seçiminde yardımcı olma ve alternatif sunma. Restoranda istek ve şikayetlere cevap vermek.
4 Reklamlar, turistik brosür hazırlama. Réalisation de publicités, de dépliants, de brochures présentant le salon, un site, un circuit, une offre touristique etc.
5 Çeşitli Destinasyonların Promosyon türleri. Promotion de certaines destinations à partir des dépliants, des catalogues, et des publicités produites précédemment
6 Bir yere müşteri çekmek için oranın özelliklerini bildirme. Faire connaître des sites et leurs prestations afin d y attirer une éventuelle clientèle Rappeler pour que la visite proposée est indispensable (ou fortement conseillée)
7 Yarıyıliçi Sınavı
8 Yarıyıliçi Sınavı
9 Seyahat Acenteleri . Agences de voyage
10 Seyahat ve Tur organizasyonları . Préparation du voyage, organisation du séjour : approche du pays par le biais de l histoire, de la sociologie, de la littérature, des beaux-arts et du cinéma.
11 Rehber, Bölgelere Seyahat. Le guide proprement dit est constitué de la partie « Visiter »organisée par régions
12 Bilinmeyen Topraklara Rehberlik Etmek. G uider dans les terres inconnues et dans ses activités les plus quotidiennes (Exemple : Où boire un verre en grignotant un morceau Où déguster d onctueuses glaces )
13 Halkların iletişimini özendirme. Favoriser les contacts humains, la rencontre des populations
14 Tatil Deneyimlerini aktararak tavsiyelerde bulunmak. Informer et surprendre en rapportant des expériences de voyage : Donner des conseils de visite. Prendre position sur certains aspects du voyage, du pays, En rapport avec la politique éditoriale de la revue
15 Yarıyılsonu sınavı
16 Yarıyılsonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Methode de Francais, Tout va Bien ! 3 Hachette
Dictionnaire de la langue francaise, Le Robert

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, konularla ilgili sözlü/yazılı alıştırmalar, dönem ödevi / sunum yaptırma

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır (%40).
2.Final Sınavı: Sınav ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma ve örnek olay çalışmalarından da sorumludur (%60).

Değerlendirme Kriteri

1. Ara sınav
2. Final
3. Ödev Sunumları

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Derslerin %70'ine katılım zorunludur. Öğretim üyesi uygulamalı sınavlar yapma hakkını saklı tutar. Öğretim üyesi ödev verme hakkını saklı tutar. Öğrenciler fakülte öğretim ve sınav uygulama esaslarına tabidir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

Dr. Öğretim Üyesi Emine ÇAVDAR
e.cavdar@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

e.cavdar@deu.edu.tr

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 4 48
Vize Sınavına Hazırlık 1 15 15
Final Sınavına Hazırlık 1 20 20
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 123

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.111
ÖK.21
ÖK.311
ÖK.41
ÖK.51