DERS ADI

: ALMANCA III

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 3037 ALMANCA III SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

PROF.DR. HÜLYA KURGUN

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencinin günlük hayatta ve iş hayatında karşılaştığı somut durum ve olaylar karşısında uygun sözel tepkiler verebilmesini; okuduğunu ve duyduğunu anlamasını, telefon konuşması ve yazışma yapabilmesini sağlamaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Öğrencinin günlük yaşamda ve iş yaşamında kullanacağı sözcük bilgisi edinmesi, sık kullanılan ifadeleri ve cümleleri anlayabilme ve kullanabilmesi
2   Duyduğunu anlama: Güncel ya da mesleki konulara ilişkin kısa diyalogların içeriğini algılama ve aktarabilmesi
3   Okuduğunu anlama: Güncel ya da mesleki alanda karşılaşılan kısa yazıları, ilan, mektup, e-mail gibi yazılı materyalleri çözümleme ve aktarabilmesi
4   Sözlü anlatım: Kendisini çevreleyen nesneleri ve içinde bulunduğu mekanı anlatabilmesi, yol tarif edebilmesi, tavsiyede bulunabilmesi, bir hizmet sunumunu ana hatlarıyla anlatabilmesi
5   Yazılı anlatım: Öğrencinin not alabilme, mesaj iletme, iş mektubu yazabilmesi

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Ankunft der Gäste. Angemeldete Gäste empfangen. Anmeldungen entgegennehmen. Gäste aufs Zimmer brıngen. Konukların otele gelişi. Rezervasyon yaptırmış konukları kabul etme, kayıt işlemini yapma. Konukları odaya yerleştirme. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei , L.1.
2 Unangemeldete Gäste begrüßen. Zimmerkategorien und Zimmerpreise. Rezervasyon yaptırmamış konukları karşılama. Oda kategorileri ve fiyatları. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei , L.2
3 Zimmerbesichtigung. Frühstück. Oda gösterme. Kahvaltı. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei , L.2.
4 Telefondienst. Telefonische Zimmerreservierungen beantworten. Telefonda otel rezervasyonu alma. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei , L.3.
5 Auskunft am Telefon geben. Telefonda bilgi verme. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei , L.3.
6 Korrespondenz. Schriftliche Zimmerreservierungen beantworten. Reservierungen per Fax oder E-Mail bestätigen. Yazılı otel rezervasyonlarına cevap verme. Rezervasyonları faks ya da e-mail ile onaylama. İşlenen konuların tekrarı Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei , L.3.
7 Yarıyıliçi sınavı
8 Yarıyıliçi sınavı
9 Hotelservice. Die Uhrzeit nennen. Öffnungszeiten nennen. Otel servisi. Zamanı bildirme. Açılış /kapanış saatlerini bildirme. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei , L.4.
10 Orte im Hotel und in der Hotelumgebung angeben. Oteldeki ve otel çevresindeki yerleri bildirme. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei , L.4.
11 Auf Hoteleinrichtungen hinweisen. Otel tesisleri hakkında bilgi verme. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei , L.4.
12 Reservierungen für das Hotelrestaurant entgegennehmen : Otel restoranı için rezervasyon alma. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei , L.4.
13 Bestellungen für Getränke entgegennehmen: İçecek siparişi alma. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei , L.4.
14 Genel Tekrar Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei , L. 1-4.
15 Yarıyılsonu sınavı
16 Yarıyılsonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Zimmer frei. Deutsch im Hotel. Lehr- und Arbeirsbuch Berlin: Langenscheidt Verlag 2012.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, konularla ilgili sözlü/yazılı alıştırmalar, dönem ödevi / sunum yaptırma

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır (%40).
2.Final Sınavı: Sınav ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma ve örnek olay çalışmalarından da sorumludur (%60).

Değerlendirme Kriteri

1. Ara sınav
2. Final
3. Ödev Sunumları

Dersin Öğretim Dili

Almanca

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

1. Derslerin %70 ine katılım zorunludur.
2. Öğretim üyesi uygulamalı sınavlar yapma hakkını saklı tutar.
3. Öğretim üyesi ödev verme hakkını saklı tutar.
4. Öğrenciler fakülte öğretim ve sınav uygulama esaslarına tabidir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

hulya.kurgun@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Pazartesi: 10:30-11:30

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 5 60
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavına Hazırlık 1 12 12
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 122

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.155
ÖK.255
ÖK.355
ÖK.455
ÖK.555