Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
MEHMET KAYNAK |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
Matematiğin temel konuları verilerek öğrencilere analitik düşünme becerisinin kazandırılması, matematiğin işletme problemlerine yönelik olarak örneklerle beraber nasıl kullanılacağının öğrenilmesi ve gelecekte iş hayatında oluşabilecek sorunlar üzerine öğrencinin çözüm önerileri geliştirme kabiliyetinin arttırılması amaçlanmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Kobu, B. (2008). İşletme Matematiği (7. Baskı). İstanbul: Beta Basım Yayım Dağıtım AŞ. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Öğrencinin derse devamı ve ders sonrası konu tekrarı önemlidir. Konu anlatımı esnası veya sonrasında gerekli örnekler çözülmekte ve gerekirse öğrencinin ders sonrası çözmesi için alıştırmalar verilmektedir. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları kapsamaktadır (%40). |
Değerlendirme Kriteri |
Öğrencinin vize ve final sınavlarından aldığı notlar ve derse katılımı etkilidir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70 ine katılım zorunludur, öğrencilerin ders içi tartışmalara dâhil olmaları beklenmektedir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
mehmet.kaynak@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
salı 09:00-09:30 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|