DERS ADI

: MESLEKİ İNGİLİZCE II

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 2014 MESLEKİ İNGİLİZCE II ZORUNLU 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR. ELİF TOPRAK SAKIZ

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Yabancı dilden mesleki alanlarda faydalanma, yabancı dili iş hayatında doğru kelime ve ifadeleri kullanarak doğru telaffuz, vurgu ve tonlamayla konuşabilme, mesleğiyle ilgili konularda dinlediğini anlayabilme, mesleğiyle ilgili gerekli konularda yazabilme, yazışmalar yapabilme, mesleğiyle ilgili konularda okuduğunu anlayabilme.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Gastronomi ve mutfak sanatları alanında İngilizce kelime bilgisi edinme
2   Sektörde kullanacağı mesleki kavramları anlama ve konuşabilme
3   Resmi yazışmalar yapabilmek için gerekli kavramları ve kalıpları kullanabilme
4   Meslek alanıyla ilgili okuduğunu anlayabilme
5   Mesleki İngilizceyi orta düzeyde kullanabilme

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Yiyecek içecek hizmetleri sektörü terimlerine giriş, restoran ve hizmet türleri
2 Mutfak personeli, personel arası iletişim ve bilgi alışverişi
3 Kişisel hijyen ve mutfak kuralları
4 Mutfak bölümleri ve ekipmanları
5 Gıda, beslenme ve pişirme yöntemleri
6 Yemekler ve menü çeşitleri, menü tasarımı
7 Ara Sınav
8 Ara Sınav
9 Servis teknikleri, sipariş alma, ve sorunlarla ilgilenme
10 Uluslararası yemek pişirme ve yemek gelenekleri
11 Otel hizmetleri, otel bölümleri
12 Problem ve şikayetlerle ilgilenme, yazışmalar, resmi ve günlük e-posta yazımı
13 İş başvurusunda bulunma ve CV hazırlama
14 Mülakatta etkin dil kullanımı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Morris, Catrin E. Flash on English for Cooking, Catering & Reception. ESP.
Baude, Anne. Ready to Order. Longman.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Vize ve final sınavı

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Öğrenciler derslere düzenli katılım sağlamalı ve ders etkinliklerine katılmalıdır.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

elif.sakizqdeu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Çarşamba 12.00-14.00

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 13 3 39
Uygulama 0 0 0
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 13 2 26
Vize Sınavına Hazırlık 1 8 8
Final Sınavına Hazırlık 1 10 10
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 87

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1555
ÖK.2555
ÖK.3555
ÖK.4555
ÖK.5555