DERS ADI

: BİTİRME PROJESİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 4014 BİTİRME PROJESİ ZORUNLU 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

PROF.DR. HÜLYA KURGUN

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Bitirme Projesi, öğrencileri kendi kişisel ilgi duydukları konuları seçebilme olanağını tanır ve teşvik eder. Bu ders öğrencilerin bağımsız düşünebilen ve özdeğerlendirme yapabilen bireyler olmasında yardımcı olur.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Gastronomi eğitiminde edinilen bilgileri yorumlayabilme
2   Proje konusuyla ilgili literatür bilgisine ulaşma ve irdeleme; yöntem belirleme ve seçebilme
3   Tasarım yapabilme
4   Proje kapsamında elde edilen bilgileri (verileri) işleme ve yorumlayabilme
5   Rapor hazırlama ve sunum tekniklerini kullanabilme.
6   Yapılan çalışmaları rapor haline getirebilme ve sunma

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Bitirme projesi konusunun belirlenmesi
2 Bitirme projesinin içeriğinin belirlenmesi
3 Konuyla ilgili literatür çalışmalarının yapılması
4 Konuyla ilgili literatür çalışmalarının yapılması
5 Konuyla ilgili literatür çalışmalarının yapılması
6 Uygulama Çalışmaları / Tasarım - Projelendirme çalışmaları
7 Uygulama Çalışmaları / Tasarım - Projelendirme çalışmaları
8 Sonuçların Değerlendirilmesi
9 Sonuçların Değerlendirilmesi ve projenin yazımı
10 Projenin yazımı
11 Projenin yazımı
12 Sunum
13 Sunum
14 Sunum

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Temel kaynak:
Bennet P. Lientz ve Kathryn P. Rea, Project Management for 21st Century, Academic Press, 2002.

Yardımcı kaynaklar:
Al and Jackie DeLucia, Recipes for Project Success, Project Management Institute, 1999.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

1. Ders anlatım
2. Sunum
3. Örnek analizi

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 FN Final
2 BNS BNS
3 BUT Bütünleme Notu
4 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

14 Haftalık süreçte hazırlanan projenin sunumu aşağıdaki kriterler doğrultusunda değerlendirilir:
- Zamanlama
- İçerik
- Yaratıcılık
- Hazırlık süreci
- Etkili sunum becerisi

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Derslerin %70'ine katılım zorunludur. Öğretim üyesi uygulamalı sınavlar yapma hakkını saklı tutar. Öğretim üyesi ödev verme hakkını saklı tutar. Öğrenciler fakülte öğretim ve sınav uygulama esaslarına tabidir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

hulya.kurgun@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Pazartesi 09:00-12:00

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Uygulama 14 3 42
Proje Hazırlama 1 30 30
Proje Ödevi 1 2 2
Proje Final Sunumu 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 76

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.111
ÖK.2111
ÖK.311
ÖK.411
ÖK.51
ÖK.61