Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Fen Bilimleri Enstitüsü |
Dersin Düzeyi |
Yüksek Lisans |
Ders Koordinatörü |
Dersi Alan Birimler |
Canlı Deniz Kaynakları Doktora |
Dersin Amacı |
Türkiye'yi çevreleyen denizlerdeki canlı kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla stokların ve avlanabilecek miktarların bilinmesi için bilimsel araştırmaların yapıllması ve istatistik verilerin değerlendirilmesi önem taşımaktadır. Söz konusu araştırmaları yapabilmek ve değerlendirebilecek teknik kadronun yetiştirilmesi gerekmektedir. Denizlerdeki balıkçılık potansiyeli yanında av gücünün en ekonomik şekilde kullanılması yanında biyolojik kaynakların özelliklerinin bilinmesi ve av modernizasyonunun da sağlanması için gerekli bilgilerle donanmış teknik eleman yetiştirilmesi zorunluluk arzetmektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
BENLİ,H.A.,1986, Türkiye'nin Balıkçılık Potansiyeli ve Sorunları.Dokuz Eylül Üniversitesi Çarşamba Konferansları, Yayın No:0900,BY:86-018,pp.170-179. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı doğrudan ve karşılıklı diyalog şeklindedir. Diğer taraftan, konulara uygun proje çalışmalarında Araştırma gemisinde |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
İlan edilecektir. |
Değerlendirme Kriteri |
Ara sınav, ödev, final sınavı |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
İlan edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
Prof. Dr. Bülent CİHANGİR |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Günün her saati |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|