Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Mimarlık |
Dersin Düzeyi |
|
Lisans |
Ders Koordinatörü |
|
DOÇ.DR. İNCİ UZUN |
Dersi Alan Birimler |
|
Mimarlık |
Dersin Amacı |
|
Tüketim, tüketim kültürü/toplumu kavramlarını, mekânsal etkilerini ve ürünlerini kavramak; bu mekânların tasarım ölçütlerini ve niteliklerini analiz ederek tüketim ve mimarlık ilişkilerine dair eleştirel bir bakış açısı kazanmak. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
Baudrillard, J. (1997). Tüketim kültürü. (H. Deliceçaylı, Çev.). İstanbul: Ayrıntı Yayınları. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
Derslerin ilk haftalarında öğretim üyelerinin konuya ilişkin görsellerle desteklenmiş bilgi aktarımları yapılacak, son haftalarında ise öğrencilerin hazırladıkları ödevler tartışılacaktır. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
|
Ara Sınav % 40 (ÖÇ1, ÖÇ2, ÖÇ3) |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
Ders dönemi başında açıklanacaktır. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
inci.uzun@deu.edu.tr, +90 232 301 84 89 |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
Ders dönemi başında açıklanacaktır. |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
