Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Kimya |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
PROF.DR. MÜNİRE NALAN DEMİR |
Dersi Alan Birimler |
Dersin Amacı |
Bu lisans dersinde, öğrenciler gıda biyokimyası ve biyoteknolojisi alanındaki temel bilgileri öğreneceklerdir. İlk yedi hafta içerisinde, karbohidratlar, proteinler ve lipidler gibi temel besin bileşenleri üzerinde durulacak devam eden haftalarda ise sanayi tabanlı konular ele alınacaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
HD Belitz, W Grosch, P Schieberle, Food Chemistry, 4th Ed., Springer |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Sunum, İnteraktif sunum, soru-cevap, ödev ve uygulama |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
öğrenci derslere %70 katılmak zorundadır. |
Değerlendirme Kriteri |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
The students must participate 70% of the total course hours. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
Prof.Dr.M. Nalan DEMİR |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Wednesday 17.00-18.00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|