Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Gıda Teknolojisi |
Dersin Düzeyi |
|
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
|
DR.ÖĞR.ÜYESİ TOLGA AKCAN |
Dersi Alan Birimler |
Dersin Amacı |
|
Beslenme bilimi hızla gelişen bir bilim dalıdır ve son yıllardaki çalışmalar özellikle besleme-sağlık ilişkisi üzerinde yoğunlaşmıştır. Gıda Teknolojisi eğitiminde öğrencilerin; gıdanın yaşamsal önemini ve sağlık üzerine olumlu ve olumsuz yönlerini, insanların gereksinimlerini sağlayan gıda maddelerinin üretiminin önemini kavramalarını sağlamak. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
Prof. Dr. Mehmet DEMİRCİ, Beslenme. Gıda TeknolojisiDerneğiYayınları, 2014. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
Yüz-yüze konu anlatımı, sunumlar ve ödevler |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
|
ilan edilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
1) Derslerin %70 ine katılmak ve dersin gerekliliklerini yerine getirmek zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
nihan.gogus@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
İlan edilecektir. |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
