DERS ADI

: Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
VET 4007 Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği ZORUNLU 2 0 0 2

Dersi Veren Birim

Veteriner Hekimliği

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR. HÜLYA GİRGİN

Dersi Alan Birimler

Veteriner Hekimliği

Dersin Amacı

Hayvancılık sektöründe gerek yönetici gerekse hekim düzeyinde faaliyette bulunacak olan veteriner hekimlere temel ekonomi ve işletmecilik konularında bilgi ve tekniklerinin kazandırılmasıdır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Veteriner hekimlere ulusal ölçekte temel ekonomik faaliyetleri anlayabilme ve değerlendirebilme becerisi kazandırılır.
2   Hayvancılık işletmelerinde temel işletmecilik fonksiyonlarını kullanabilme becerisi kazandırır.
3   Hayvansal üretim ve yetiştiriciliğine ilişkin bilgileri ekonomik anlayışla analiz etme becerisi kazandırılır.
4   Hayvancılık işletmelerindeki yönetim sonuçlarını ekonomik ilkeler ışığında değerlendirebilme yeteneği kazandırılır.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Ekonomi Bilimine Giriş Hayvancılık Sektöründe Pazarlama Ve Örgütlenme
2 Hayvancılık Ekonomisi Ve Kapsamı Pazarlamada Verimlilik, Teknoloji ve Organizasyon
3 İstihdam Kooperatifçilik Kavramı, Tarihsel Gelişimi, İlkeleri ve Kooperatifçiliğin Türkiye deki Gelişimi
4 Enflasyonun Tanımı-Milli Hesaplar Tanımı Ve Kapsamı Türkiye'de Hayvancılık Politikaları
5 Hayvansal Ürünlerde Arz-Talep
6 Talep Kavramı Ve Talebi Etkileyen Faktörler
7 Hayvancılık İşletmelerinde Kuruluş Yeri Seçimi
8 Hayvancılık İşletmelerinde Girdi Tedariki ve Üretim
9 Hayvancılık İşletmelerinde Ham Madde Tedariki ve Stok Yönetimi
10 Hayvancılık İşletmelerinde Finansman Kaynaklarının Temini Ve Üretim

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

1-T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 2361
Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1358 - Hayvancılık Ekonomisi Kitabı-Prof.Dr. Yavuz CEVGER-Prof.Dr. Yılmaz ARAL-Prof.Dr. Engin SAKARYA.
2- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi - Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği ABD Prof. Dr. Yavuz CEVGER- Doç. Dr. Yılmaz ARAL Ders Notları
3- Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi - Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği ABD Prof.Dr. Savaş Sarıözkan Ders Notları
4- Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi - Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği ABD. Yrd. Doç. Dr. Berrin ŞENTÜRK, Yrd. Doç. Dr. Hakan GÜLER Ders notları*
5- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları:898. Tarım Ekonomisi Bölümü. Ekonomi I (Genel Ekonomi) Ders Kitabı:249 Prof. Dr. A. Fethi AÇIL

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders teorik olarak yapılacaktır.Anlatım,tartışma.

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ * 0.40 + FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ * 0.40 + BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Öğrenci ara sınav ve yarıyıl sonu sınavında sorulacak sorular ile değerlendirilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Ders saatine belirtilen zamana uyulmalıdır. Derslerde ve sınavlarda meydana gelebilecek etik dışı davranışlar konusunda ilgili yönetmelik çerçevesinde hareket edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

Öğr.Gör.Dr.Hülya GİRGİN
Dokuz Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi
Cumhuriyet Mahallesi cami Sok.No:3 posta Kodu:35890
Kiraz -İZMİR
Telefon: 0(232) 572 35 30
e-mail: hulya.girgin@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 2 28
Vize Sınavına Hazırlık 2 2 4
Final Sınavına Hazırlık 2 2 4
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 38

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18PK.19PK.20
ÖK.15533555555
ÖK.25533555555
ÖK.35533555555
ÖK.45533555555