DERS ADI

: EGE MUTFAĞI

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 4084 EGE MUTFAĞI SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DOÇ. DR. TURGAY BUCAK

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Ege bölgesinde yer alan illerin mutfak kültürleri ve özellikleri hakkında detaylı bilgileri tanımlamaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Ege mutfağının temel prensiplerini açıklayabilecektir.
2   Ege mutfağında kullanılan ekipman ve malzemeleri yorumlayabilecektir.
3   Ege bölgesine özgü ürünleri tanımlayabilecektir.
4   Ege mutfak kültürü ve öğelerini tartışabilecektir.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Ege Mutfak Kültürü
2 İzmir Mutfak Kültürü
3 İzmir Lezzetleri
4 İzmir Lezzetleri
5 Seferad Mutfağı
6 Levanten Mutfağı
7 Ara Sınav / İçecekler
8 Manisa Mutfak Kültürü
9 Aydın Mutfak Kültürü
10 Uşak Mutfak Kültürü
11 Afyon Mutfak Kültürü
12 Kütahya Mutfak Kültürü
13 Muğla Mutfak Kültürü
14 Denizli Mutfak Kültürü
15 Yarıyıl Sonu Sınavı
16 Yarıyıl Sonu Sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İzmir in Lezzet Öyküsü (2018) 2. cilt, İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ISBN 978-975-17-41-11-0-1, İzmir
Turkish Cuisine (2015) Editors: A. Bilgin, Ö. Samancı, Ministry of Culture and Tourism, Ankara, ISBN978-975-17-3376-4
İzmir Sefarad Mutfağı (2012) Ester Antebi, Sara Enriquez, Lina Eskinazi, Nüket Franco, Ora Gürkan, Jinet Sidi Sarfati, Etki Yayın, ISBN 978-605-4387-694
Mutfak Tarihinin Levanten Tarifleri (2011) Bragiotti Ingrid Mary, Mat Basım, İzmir, ISBN 9786056252709
Ege Bölgesi İllerine ait Yemek Tarifleri Kitapları

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım, uygulama ve teknik gezi

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Vize ve final sınavları yoluyla problem çözme yeteneği, uygulama yeteneği, analiz etme, sentezleme ve eleştirel düşünme yeteneği.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

turgay.bucak@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Salı 12:00

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Uygulama 1 3 3
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 4 56
Vize Sınavına Hazırlık 1 4 4
Final Sınavına Hazırlık 1 4 4
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 113

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6
ÖK.1443111
ÖK.2443111
ÖK.3443111
ÖK.4443111