DERS ADI

: BANKET YÖNETİMİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 4087 BANKET YÖNETİMİ SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

PROF. DR. YILMAZ AKGÜNDÜZ

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Bir otel işletmesinde veya yiyecek içecek işletmesinde ziyafet organizasyonu düzenleme sürecini öğrenciye öğretmek

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Ziyafet ve ikram hizmetleri kapsam ve önemine hakim olma
2   Ziyafet ve ikram organizasyonu hakkında temel bilgiye sahip olma
3   Ziyafet organizasyonu yapabilme
4   Ziyafet detaylarını planlayabilme
5   Banket yönetiminde yiyecek-içecek üretimini kontrol edebilme

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Genel bilgiler ve tanımlar (ziyafet organizasyonu, kapsamı)
2 Ziyafet bölümü organizasyonu (özellikleri, görev ve sorumlulukları )
3 Ziyafet planlanmasının önemi ve planlama süreci
4 Ziyafet detaylarının (menü, ziyafet salonu,müzik vb.) planlanması
5 Ziyafet rezervasyonu
6 Ziyafetlerde servis
7 Ara Sınav / Ziyafetlerde servis
8 Ziyafet organizasyonlarında koordinasyon
9 Ziyafet organizasyonlarında denetim fonksiyonu
10 Ziyafet organizasyonlarında yiyecek içecek üretim süreçlerinin kontrolü
11 Ziyafet organizasyonlarında maliyet-satış analizi
12 Ziyafet satışı
13 Konuk ilişkileri, ziyafetin sona erdirilmesi
14 Konuk ilişkileri, ziyafetin sona erdirilmesi
15 Dönem sonu sınav
16 Dönem sonu sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Yar.Doc.Yaşar Yılmaz, Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi, Detay Yayıncılık, 2009
Yaşar Yılmaz, Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi(2007), Detay Yayıncılık
Ziyafet ve İkram Yönetimi (2004), Nilgün Sevinç, Detay Yayıncılık
Yiyecek İçecek Servisi (2005),Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Vize ve final sınavları yoluyla problem çözme yeteneği, uygulama yeteneği, analiz etme, sentezleme ve eleştirel düşünme yeteneği.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

ilan edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 4 56
Vize Sınavına Hazırlık 1 6 6
Final Sınavına Hazırlık 1 7 7
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 113

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6
ÖK.1511111
ÖK.2111141
ÖK.3111141
ÖK.4111141
ÖK.5141111