DERS ADI

: İÇECEK TEKNOLOJİSİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 3071 İÇECEK TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

PROF. DR. YILMAZ AKGÜNDÜZ

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

İçecek üretiminde kullanılan hammaddeler, üretim teknolojisi, proseste kullanılan ekipmanlar, içeceklerin kalite özellikleri konusunda bilgi kazandırmaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Uluslar arası standartlarda içecek teknolojisini tanıma
2   İçeceklerin özellikleri ve bileşenleri konusunda bilgi sahibi olma
3   Gazlı ve gazsız içecek teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma
4   Alkollü ve alkolsüz içecek teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma
5   Mayalanma ve Damıtma Yoluyla Üretilen içecekler hakkında bilgi sahibi olma

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 İçecek teknolojisi, özellikleri ve gelişimi
2 İçecek çeşitleri ve özellikleri
3 Gazlı içecek, özellikleri ve bileşenleri
4 Gazsız içecek, özellikleri ve bileşenleri
5 Alkollü içecek, özellikleri ve bileşenleri
6 Alkolsüz içecek, özellikleri ve bileşenleri
7 Su / Yarıyıl içi sınav
8 Meyve suyu
9 Alkollü içecek üretimi ve üretimde kullanılan ekipmanlar
10 Alkolsüz içecek üretimi ve üretimde kullanılan ekipmanlar
11 Mayalanma Yoluyla Üretilen İçecekler
12 Mayalanma Yoluyla Üretilen İçecekler
13 Damıtma Yoluyla Üretilen İçecekler
14 Damıtma Yoluyla Üretilen İçecekler
15 Dönem Sonu Sınav
16 Dönem Sonu Sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Aktaş, A. Ve Özdemir, B. (2005). İçki Teknolojisi. Ankara: Detay Yayıncılık
Katsigris, C. & Thomas, C. (2006). The Bar and Beverage Book. (4th Ed.). New Jersey

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Vize ve final sınavları yoluyla problem çözme yeteneği, uygulama yeteneği, analiz etme, sentezleme ve eleştirel düşünme yeteneği.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

Daha sonra duyurulacaktır.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Daha sonra duyurulacaktır.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 3 42
Vize Sınavına Hazırlık 1 6 6
Final Sınavına Hazırlık 1 8 8
Sınıf içi uygulamalar 14 1 14
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 114

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6
ÖK.1411111
ÖK.2131111
ÖK.3411111
ÖK.4411111
ÖK.5411111