DERS ADI

: FRANSIZCA IV

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
UBY 4014 FRANSIZCA IV SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

PROF. DR. YILMAZ AKGÜNDÜZ

Dersi Alan Birimler

Turizm İşletmeciliği
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Uluslararası Ticaret

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencinin günlük hayatta ve iş hayatında karşılaştığı somut durum ve olaylar karşısında uygun sözel tepkiler verebilmesini; okuduğunu ve duyduğunu anlamasını, telefon konuşması ve yazışma yapabilmesini sağlamaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Öğrencinin günlük yaşamda ve iş yaşamında kullanacağı sözcük bilgisi edinmesi, sık kullanılan ifadeleri ve cümleleri anlayabilme ve kullanabilmesi
2   Duyduğunu anlama: güncel ya da mesleki konulara ilişkin kısa diyalogların içeriğini algılama ve aktarabilmesi
3   Okuduğunu anlama: güncel ya da mesleki alanda karşılaşılan kısa yazıları, ilan, mektup, e-mail gibi yazılı materyalleri çözümleme ve aktarabilmesi
4   Sözlü anlatım: kendisini çevreleyen nesneleri ve içinde bulunduğu mekanı anlatabilmesi, yol tarif edebilmesi, tavsiyede bulunabilmesi, bir hizmet sunumunu ana hatlarıyla anlatabilmesi
5   Yazma : Öğrencinin not alabilme, mesaj iletme, iş mektubu yazabilmesi

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Konukların istek ve şikayetlerine cevap verme. Repondre aux desirs et plaints des clients.
2 Banket ve Satış ofisinin sundugu olanaklarla ilgili bilgi verme. Information sur les services de banquet.
3 Mesaj alma ve iletme. Prendre et passer les messages.
4 Otel hizmetleri. Oda servisi. Service de l'Hotel, Service aux chambres.
5 Hizmet sunumu, acil isteklere karşılık verme.
6 Spor ve boş zaman değerlendirme etkinliklerini tanıtma. Çocuklara yönelik etkinliklerle ilgili bilgi verme.
7 Yarıyıl içi sınavı
8 Otel butiğinde müşterilere tavsiyelerde bulunma, beğeni ifade etme.
9 Otel butiğinde müşterilere tavsiyelerde bulunma, beğeni ifade etme.
10 Tatil yerinde gezilecek yerler tavsiye etme. Yol tarif etme.
11 Gezi turları tavsiye etme.
12 Konukların ayrılışı, Konukları uğurlama. Uyandırma hizmeti.
13 Hesap açıklama. Ödeme alma.
14 Şikayetleri alma-çözme
15 Şikayetleri alma-çözme
16 Yarıyıl sonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ana kaynak: Méthode de français Tout va bien ! 2 Livre de l'élève de Hélène Augé, Hachette.
Yardımcı kaynaklar: Cahier d'exercices de Hélène Augé
Diğer ders materyalleri:Dictionnaire de la Langue Francaise: Le Robert, Fransizca-Turkce, Turkce-Fransizca Sozluk (Tahsin Saraç), Fransızca exerciseler(alıştırmalar), filmler, müzikler içeren CD, DVD, internet kaynakları, (www.wordreference.com çok dilli sözlük(İngilizce-fransizca kısmı kullanılabilir).

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, konularla ilgili sözlü/yazılı alıştırmalar, dönem ödevi / sunum yaptırma

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Öğrenciler derste zamanında hazır bulunmalıdır.
Öğrenciler sınıfın ve okulun kurallarına uymalıdır.
Öğrenciler düzenli olarak derse devam etmelidir.
Öğrenci örneğin sınavlarını geçmek gibi sorumluluklarını yerine getirmelidir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 5 70
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavına Hazırlık 1 10 10
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 134

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14
ÖK.111151111111111
ÖK.211151111111111
ÖK.311151111111111
ÖK.411151111111111
ÖK.511151111111111