Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA ÜNÜVAR |
Dersi Alan Birimler |
Turizm İşletmeciliği |
Dersin Amacı |
Ders, stratejik ve operasyonel düzeylerde yenilikçilliğin yönetimi ile ilgili ana konuları öğrencilerin anlamasını amaçlamaktadır. Ders yenilikçilik kavramını, örgütlerdeki önemini ve farklı yaklaşımların bulgularını çalışmaktadır. Bununlaberaber, derste stratejiler, araçlar, teknikler, yetkinlikler ve yenilikçilik sürecini daha iyi yönetmek için stratejileri şekillendiren dışsal ve içsel faktörler üzerinde durulmaktadır. Buna göre, firmanın yenilikçilik kabiliyeti, yeni projelerin özellikleri, özyetkinlikler, değerlendirme ve fikri haklar gibi konular ele alınmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Tidd, J. and Bessant (2009), Managing Innovation, Fourth Edition, John Wiley & Sons Inc: USA |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Anlatım metodu, soru-cevap metodu, tartışma metodu, örnek olay ve problem çözme metodu |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Vize ve final sınavları yoluyla problem çözme yeteneği, uygulama yeteneği, analiz etme, sentezleme ve eleştirel düşünme yeteneği. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
Dersi veren öğretim üyesinin e-posta adresi |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Ders günü, 12:30-13:00 saatleri arası |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|