Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm İşletmeciliği |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZAY EMRE YILDIZ |
Dersi Alan Birimler |
Turizm İşletmeciliği |
Dersin Amacı |
Öğrencilere; yiyecek içecek hizmet endüstrisi ve yiyecek içecek hizmet işletmeleri yönetimi hakkında temel bilgileri vererek, yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirilen üretim ve servis süreçleri konusunda yetkinlik kazandırmaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Yıldız, Ö.E., (2015), Catering İşletmeciliği, "Turizm İşletmeciliği" içinde, (Ed. Timur, Alp Bardakoğlu, Övünç), Detay Yayıncılık, ISBN:978-6059189-12-5 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı, sınıf içi tartışma, uygulama, soru-cevap, münazara, yönlendirilmiş okuma |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
1. Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır (%40). |
Değerlendirme Kriteri |
Sınav sorularının yanıtlanmasında, öğrencilerin dersin konu ve kavramlarını anlama, aralarında nedensellik ilişkisi kurma, örnek verebilme, analitik düşünme ve ilgili terminolojiyi kullanma düzeyleri ölçülecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
1. Derslerin %70 ine katılım zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
ozay.yildiz@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Çarşamba, 10.00 - 12.00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|