DERS ADI

: MESLEKİ ALMANCA VI

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 4028 MESLEKİ ALMANCA VI SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Turizm İşletmeciliği

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DOÇ. DR. ERDEM AKTAŞ

Dersi Alan Birimler

Turizm İşletmeciliği

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencinin günlük hayatta ve iş hayatında karşılaştığı somut durum ve olaylar karşısında uygun sözel tepkiler verebilmesini; okuduğunu ve duyduğunu anlamasını, telefon konuşması ve yazışma yapabilmesini sağlamaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Öğrencinin günlük yaşamda ve iş yaşamında kullanacağı sözcük bilgisi edinmesi, sık kullanılan ifadeleri ve cümleleri anlayabilme ve kullanabilmesi
2   Duyduğunu anlama: Güncel ya da mesleki konulara ilişkin kısa diyalogların içeriğini algılama ve aktarabilmesi
3   Okuduğunu anlama: Güncel ya da mesleki alanda karşılaşılan kısa yazıları, ilan, mektup, e-mail gibi yazılı materyalleri çözümleme ve aktarabilmesi
4   Sözlü anlatım: Kendisini çevreleyen nesneleri ve içinde bulunduğu mekanı anlatabilmesi, yol tarif edebilmesi, tavsiyede bulunabilmesi, bir hizmet sunumunu ana hatlarıyla anlatabilmesi
5   Yazılı anlatım: Öğrencinin not alabilme, mesaj iletme, iş mektubu yazabilmesi

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Informationen für den Urlaubsort. Sehenswürdigkeiten /Stadtrundfahrten empfehlen.. Tatil yeri hakkında bilgi verme. Gezilecek yerler/şehiriçi turları tavsiye etme - I Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 6.
2 Informationen für den Urlaubsort. Sehenswürdigkeiten /Stadtrundfahrten empfehlen.. Tatil yeri hakkında bilgi verme. Gezilecek yerler/şehiriçi turları tavsiye etme - II Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 6.
3 Informationen für den Urlaubsort. Sehenswürdigkeiten /Stadtrundfahrten empfehlen.. Tatil yeri hakkında bilgi verme. Gezilecek yerler/şehiriçi turları tavsiye etme - III Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 6.
4 Reiseauskünfte . Informationen zu Tagesausflügen. Ausflugsprogramme vermitteln . Seyahat ve günlük geziler konusunda bilgilendirme. Gezi turları için aracılık etme - I Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 7.
5 Reiseauskünfte . Informationen zu Tagesausflügen. Ausflugsprogramme vermitteln . Seyahat ve günlük geziler konusunda bilgilendirme. Gezi turları için aracılık etme - II Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 7.
6 Reiseauskünfte . Informationen zu Tagesausflügen. Ausflugsprogramme vermitteln . Seyahat ve günlük geziler konusunda bilgilendirme. Gezi turları için aracılık etme - III Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 7.
7 Reiseauskünfte . Informationen zu Tagesausflügen. Ausflugsprogramme vermitteln . Seyahat ve günlük geziler konusunda bilgilendirme. Gezi turları için aracılık etme - IV Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 7.
8 Messen und Feste in der Stadt. Fuarlar ve festivaller - I Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
9 Messen und Feste in der Stadt. Fuarlar ve festivaller - II Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
10 Messen und Feste in der Stadt. Fuarlar ve festivaller - III Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
11 Städte haben viele Gesichter. Die Geschichte einer Stadt erzählen. Şehrin binbir yüzü. Bir şehrin tarihçesini anlatma - I Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
12 Städte haben viele Gesichter. Die Geschichte einer Stadt erzählen. Şehrin binbir yüzü. Bir şehrin tarihçesini anlatma - II Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
13 Baustile einer Stadt beschreiben. Bir şehrin yapı tarzlarını tasvir etme. Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
14 Genel Tekrar Ulrike Cohen: Herzlich willkommen, L. 6- 7 Monika Clalüna-Hopf: Hotellerie und Gastronomie 2, L. 6
15 Yarıyılsonu sınavı
16 Yarıyılsonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen . Deutsch in Restaurant und Tourismus. Lehr- und Arbeitsbuch. Berlin: Langenscheidt 2012.
Monika Clalüna-Hopf, Marilu Plettenberg: Hotellerie und Gastronomie. Teil 2. Rheinbreitbach: Verlag: Dürr & Kessler 1991.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, konularla ilgili sözlü/yazılı alıştırmalar, ödev / sunum yaptırma

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

1. Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır (%40).
2. Final Sınavı: Sınav ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma, uygulama ve örnek olay çalışmalarından da sorumludur (%60).

Değerlendirme Kriteri

Sınav sorularının yanıtlanmasında, öğrencilerin dersin konu ve kavramlarını anlama, aralarında nedensellik ilişkisi kurma, örnek
verebilme, analitik düşünme ve ilgili terminolojiyi kullanma düzeyleri ölçülecektir.

Dersin Öğretim Dili

Almanca

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

1. Derslerin %70 ine katılım zorunludur.
2. Her türlü intihal girişimi ve fiili disiplin cezası ile sonuçlanır.
3. Öğrencilerin okuma listesine gereken önemi vermesi gerekmektedir.
4. Öğrencilerin ders içi tartışmalara dâhil olmaları beklenmektedir.


Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

fulya.koydemir@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Cuma / 10:00-12:00

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Vize Sınavına Hazırlık 1 5 5
Final Sınavına Hazırlık 1 5 5
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 3 42
Kitap Okuma 14 2 28
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 126

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1555
ÖK.2555
ÖK.3555
ÖK.4555
ÖK.5555