DERS ADI

: MESLEKİ ALMANCA V

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 4027 MESLEKİ ALMANCA V SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Turizm İşletmeciliği

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR. NUR AYÇA ÖZTÜRK

Dersi Alan Birimler

Turizm İşletmeciliği

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencinin günlük hayatta ve iş hayatında karşılaştığı somut durum ve olaylar karşısında uygun sözel tepkiler verebilmesini; okuduğunu ve duyduğunu anlamasını, telefon konuşması ve yazışma yapabilmesini sağlamaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   . Öğrencinin günlük yaşamda ve iş yaşamında kullanacağı sözcük bilgisi edinmesi, sık kullanılan ifadeleri ve cümleleri anlayabilme ve kullanabilmesi
2   Duyduğunu anlama: Güncel ya da mesleki konulara ilişkin kısa diyalogların içeriğini algılama ve aktarabilmesi
3   Okuduğunu anlama: Güncel ya da mesleki alanda karşılaşılan kısa yazıları, ilan, mektup, e-mail gibi yazılı materyalleri çözümleme ve aktarabilmesi
4   Sözlü anlatım: Kendisini çevreleyen nesneleri ve içinde bulunduğu mekanı anlatabilmesi, yol tarif edebilmesi, tavsiyede bulunabilmesi, bir hizmet sunumunu ana hatlarıyla anlatabilmesi
5   Yazılı anlatım: Öğrencinin not alabilme, mesaj iletme, iş mektubu yazabilmesi

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Im Restaurant. Ein Restaurant empfehlen. Auf Reservierungswünsche eingehen. Bir restoran tavsiye etme. Rezervasyon isteklerine cevap verme. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 1
2 Gäste empfangen. Garderobe versorgen. Aperitif anbieten. Konukları karşılama. Vestiyer hizmeti, aperitif ikramı Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 1
3 Tischzuweisung und Bestellannahme; Gerichte erklären und empfehlen. Yer gösterme ve yemek siparişi alma; Yemek tarif ve tavsiye etme. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 2
4 Tischzuweisung und Bestellannahme; Gerichte erklären und empfehlen. Yer gösterme ve yemek siparişi alma; Yemek tarif ve tavsiye etme. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 2
5 A la Carte. Vorspeisen/Hauptgerichte/Beilagen/Käse und Dessert/Kaffee und Spirituosen Alakart. Mezeler/Ana yemekler/Garnitürler/Peynir ve tatlılar. Kahveler/ Alkollü içecekler. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 3
6 A la Carte. Vorspeisen/Hauptgerichte/Beilagen/Käse und Dessert/Kaffee und Spirituosen Alakart. Mezeler/Ana yemekler/Garnitürler/Peynir ve tatlılar. Kahveler/ Alkollü içecekler. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 3
7 Yarıyıliçi sınavı için genel tekrar Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L.1- 3
8 Ein Gericht empfehlen und Alternativen vorschlagen. Im Restaurant auf Wünsche und Beschwerden reagieren. Yemek seçiminde yardımcı olma ve alternatif sunma. Restoranda istek ve şikayetlere cevap verme. Projekt Deutsch im Tourismus; Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 4
9 Ein Gericht empfehlen und Alternativen vorschlagen. Im Restaurant auf Wünsche und Beschwerden reagieren. Yemek seçiminde yardımcı olma ve alternatif sunma. Restoranda istek ve şikayetlere cevap verme. Projekt Deutsch im Tourismus; Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 4
10 Bezahlung entgegennehmen.Hesap alma. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 5
11 Gäste verabschieden. Konukları uğurlama Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 5
12 Gäste verabschieden.Konukları uğurlama Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 5
13 Genel Tekrar Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L.1- 5
14 Soru-cevap Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L.1- 5
15 Yarıyılsonu sınavı
16 Yarıyılsonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen. Deutsch in Restaurant und Tourismus. Lehr- und Arbeitsbuch. Berlin: Langenscheidt 2012.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, soru-cevap

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

1. Vize Sınavı: Vize Sınavı, ders işlenen haftaların ders içeriğinde yer alan konularını kapsamaktadır; dönem sonu ortalamasına katkı payı %40'tır.
2. Final Sınavı: Final Sınavı, ders içeriğindeki tüm konuları kapsamaktadır; dönem sonu ortalamasına katkı payı %60'tır.

Dersin Öğretim Dili

Almanca

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Derslerin %70 ine katılım zorunludur. Öğrencilerin derse aktif katılım sağlamaları, verilen ödev ve alıştırmaları yaparak derse hazırlıklı gelmeleri beklenmektedir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

sabine.aselmann@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Pazartesi / 10:00

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Vize Sınavına Hazırlık 1 2 2
Final Sınavına Hazırlık 1 2 2
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 3 42
Sınıf içi uygulamalar 14 3 42
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 134

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1555
ÖK.2555
ÖK.3555
ÖK.4555
ÖK.5555