Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
İşletme (İngilizce) ((UOLP-New York Eyalet Üniversitesi (Suny Albany)) |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇ. DR. ENGİN BAĞIŞ ÖZTÜRK |
Dersi Alan Birimler |
İşletme (İngilizce) ((UOLP-New York Eyalet Üniversitesi (Suny Albany)) |
Dersin Amacı |
Ders, stratejik ve operasyonel düzeylerde yenilikçilliğin yönetimi ile ilgili ana konuları öğrencilerin anlamasını amaçlamaktadır. Ders yenilikçilik kavramını, örgütlerdeki önemini ve farklı yaklaşımların bulgularını çalışmaktadır. Bununlaberaber, derste stratejiler, araçlar, teknikler, yetkinlikler ve yenilikçilik sürecini daha iyi yönetmek için stratejileri şekillendiren dışsal ve içsel faktörler üzerinde durulmaktadır. Buna göre, firmanın yenilikçilik kabiliyeti, yeni projelerin özellikleri, özyetkinlikler, değerlendirme ve fikri haklar gibi konular ele alınmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Chesbrough, Henry. (2006). Open Business Models: How toThrive in the New InnovationLandscape. Harvard Business School Press. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
1. Ders Anlatımı |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
1. Öğrenci yenilikçilik sürecinin her safhasını değerlendirecek ve yorumlayacaktır. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
1. Derslerin %70'ine devam zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
omur.ozmen@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan Edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|