Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
EKİN AKBULUT |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
Tarih boyunca farklı kültürlerden etkilenen Türk beslenme kültüründen yola çıkarak Türk kültüründe mutfak ve öneminin anlatılması, kullanılan malzemeler ve yemekleri teorik ve uygulamalı olarak öğretilmesi ve geleneksel Türk mutfağı reçetelerinin günümüzün modern şartlarında uygulanması ile birlikte öğrenciler Türk mutfak kültürünü gelecekte daha iyi yerlere getirmeleri hedeflenmektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
1. Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı, sınıfiçi çalışmalar, örnek olay çalışmaları |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık uygulama performans değerlendirmelerini kapsamaktadır (%40). |
Değerlendirme Kriteri |
1. Ara sınav |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
1. Derslerin %70'ine katılım zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
ekin.akbulut@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Salı: 14:00-15:30 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|