DERS ADI

: FRANSIZCA IV

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 3040 FRANSIZCA IV SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

YELİZ DEMİRHAN

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Temel kişisel ve ailevi bilgiler, alışveriş, yerel çevre ve meslek hakkında kısa, net, basit ileti ve duyurulardaki temel düşünceyi kavrayabilme, tanıdık konular ve faaliyetler hakkında doğrudan bilgi alışverişini gerektiren basit ve alışılmış işlerde iletişim kurabilme.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Öğrencinin günlük yaşamda ve iş yaşamında kullanacağı sözcük bilgisi edinmesi, sık kullanılan ifadeleri ve cümleleri anlayabilme ve kullanabilmesi
2   Duyduğunu anlama: güncel ya da mesleki konulara ilişkin kısa diyalogların içeriğini algılama ve aktarabilmesi
3   Okuduğunu anlama: güncel ya da mesleki alanda karşılaşılan kısa yazıları, ilan, mektup, e-mail gibi yazılı materyalleri çözümleme ve aktarabilmesi
4   Sözlü anlatım: kendisini çevreleyen nesneleri ve içinde bulunduğu mekanı anlatabilmesi, yol tarif edebilmesi, tavsiyede bulunabilmesi, bir hizmet sunumunu ana hatlarıyla anlatabilmesi
5   Yazma : Öğrencinin not alabilme, mesaj iletme, iş mektubu yazabilmesi

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Konukların istek ve şikayetlerine cevap verme. Repondre aux desirs et plaints des clients.
2 Banket ve Satış ofisinin sundugu olanaklarla ilgili bilgi verme. Information sur les services de banquet.
3 Mesaj alma ve iletme. Prendre et passer les messages.
4 Otel hizmetleri. Oda servisi. Service de l'Hotel, Service aux chambres.
5 Hizmet sunumu, acil isteklere karşılık verme.
6 Spor ve boş zaman değerlendirme etkinliklerini tanıtma. Çocuklara yönelik etkinliklerle ilgili bilgi verme.
7 Yarıyıl içi sınavı
8 Otel butiğinde müşterilere tavsiyelerde bulunma, beğeni ifade etme.
9 Tatil yerinde gezilecek yerler tavsiye etme. Yol tarif etme.
10 Gezi turları tavsiye etme.
11 Konukların ayrılışı, Konukları uğurlama. Uyandırma hizmeti.
12 Hesap açıklama. Ödeme alma.
13 Şikayetleri alma-çözme
14 Yarıyıl sonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ana kaynak: Le Nouveau Taxi ! 1 et 2 - Livre de l'élève de Guy Capelle Robert Menand
Yardımcı kaynaklar: Le Nouveau Taxi ! 1 et 2 - Cahier d'exercices de Guy Capelle Robert Menand
Diğer ders materyalleri:Dictionnaire de la Langue Francaise: Le Robert, Fransizca-Turkce, Turkce-Fransizca Sozluk (Tahsin Saraç), Fransızca exerciseler(alıştırmalar), filmler, müzikler içeren CD, DVD, internet kaynakları.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

1. Ders anlatımı,
2. Sınıf içi çalışmalar,
3. Örnek olay çalışmaları

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır (%40).
2.Final Sınavı: Sınav ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma ve örnek olay çalışmalarından da sorumludur (%60).

Değerlendirme Kriteri

1. Ara sınav
2. Final
3. Ödev Sunumları

Dersin Öğretim Dili

Fransızca

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

1. Derslerin %70 ine katılım zorunludur.
2. Öğretim üyesi uygulamalı sınavlar yapma hakkını saklı tutar.
3. Öğretim üyesi ödev verme hakkını saklı tutar.
4. Öğrenciler fakülte öğretim ve sınav uygulama esaslarına tabidir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

ilan edilecektir

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

ilan edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 4 48
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavına Hazırlık 1 20 20
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 118

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1555
ÖK.2555
ÖK.3555
ÖK.4555
ÖK.5555