Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇ. DR. ERDEM AKTAŞ |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
Matematiğin temel konuları verilerek öğrencilere analitik düşünme becerisinin kazandırılması, matematiğin işletme problemlerine yönelik olarak örneklerle beraber nasıl kullanılacağının öğrenilmesi ve gelecekte iş hayatında oluşabilecek sorunlar üzerine öğrencinin çözüm önerileri geliştirme kabiliyetinin arttırılması amaçlanmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Kobu, B. (2008). İşletme Matematiği (7. Baskı). İstanbul: Beta Basım Yayım Dağıtım AŞ. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Anlatma |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları kapsamaktadır (%40). |
Değerlendirme Kriteri |
Öğrencinin vize ve final sınavlarından aldığı notlar ve derse katılımı etkilidir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70 ine katılım zorunludur, öğrencilerin ders içi tartışmalara dâhil olmaları beklenmektedir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
erdem.aktas@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Pazartesi 10:00-11:00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|