Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
EKİN AKBULUT |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
Öğrencilerin yeni yemek reçetelerini ve yemek sunumlarını planlayıp uygulayabilmesini sağlamak. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Kutluay-Merdol, T.(2019). Toplu Beslenme Servisi Yapılan Kurumlar İçin Standart Yemek Tarifleri. Hatiboğlu Yayınları. Ankara. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
1-Ders Anlatım |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Vize Sınavı: Ders içeriğindeki konuları, haftalık ödev ve uygulamaları kapsamaktadır. (%40) |
Değerlendirme Kriteri |
1-Ara sınav |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70'ine katılım zorunludur. Öğretim üyesi uygulama sınavı yapma hakkını saklı tutar. Öğretim üyesi ödev verme hakkını saklı tutar. Öğrenciler fakülte öğretim ve sınav uygulama esaslarına tabidir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
ekin.akbulut@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Salı: 10:00-11:00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|