Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZAY EMRE YILDIZ |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
Öğrencilere şarabın tarihi, şaraplık üzüm yetiştiriciliği, bağ yönetimi, farklı şarap stillerinin üretim yöntemleri, dünya şaraplık üzümleri ve şarapları, doğru değerleme ve servis yöntemleri, şarap ile ilgili genel kültür ve şarap - yemek eşleştirmesi konularında bilgiler vermek |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Yıldız, Ö.E., (2017) İçki Üretimi ve Sunumu, Detay Yayıncılık, ISBN:978-605-9440-59-2 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı, soru cevap, örnek olay analizi, sınıf içi tartışma, beyin fırtınası, alan gezisi, video ve okuma |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır.(%40) |
Değerlendirme Kriteri |
Öğrencilerin başarıları, dersin konuları, sunumlar, örnek olaylar ve tartışmalara hakimiyeti, ayrıca temel konu ve kavramlar arasındaki nedenselliği gösterebilme, örnek sunabilme ve analitik düşünce ile uygun terimleri kullanabilme üzerinden ölçülecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
1. Derslerin en az %70'ine katılım zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
ozay.yildiz@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Çarşamba 09:00-12:00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|