Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ BAŞAK GÖKÇE ÇÖL |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
Temizlik, dezenfeksiyon, hijyen ve sanitasyon kavramlarını öğretmek. Gıda hijyeni, personel hijyeni, işletme hijyeni, su hijyeni, atık bertarafı, güvenli gıda üretimi, patojen mikroorganizmaların gıdalar ve insanlar üzerindeki etkilerini öğretmek. İşletmeler için önem taşıyan gıda hijyeni, gıda mevzuatı ve kalite kontrol sistemleri konusunda işveren, yönetici ve personelin yasal ve etik sorumluluklarını kazandırmak. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Kayaardı, S. (2022). Gıda hijyeni ve sanitasyon. Sidas Yayınları. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Anlatma,tartışma, soru-cevap |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Sınavlar |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70'ine katılmak ve dersin gerekliliklerini yerine getirmek zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
basakgokce.col@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Dönem başında belirtilen programda yer alan günlerdir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|