DERS ADI

: YEMEK SÜSLEME SANATI

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 4056 YEMEK SÜSLEME SANATI SEÇMELİ 2 1 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT USTA

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Yemek süsleme sanatını hakkında bilgilenmek
2   Çeşitli süsleme sanatlarını öğrenmek
3   Sunum tekniklerini öğrenmek
4   Çeşitli tabak sunumları hazırlamak
5   Kültürel sunumları öğrenmek

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Yemek süsleme sanatının mutfak uygulamalarındaki önemi, özellikleri.
2 Basit sebze ve meyve dekorları.
3 Başlangıç yemeklerinin süslenmesi.Soğuk finger food süslemeleri.
4 Başlangıç yemeklerinin süslenmesi.Sıcak finger food süslemeleri.
5 Soğuk ve sıcak mezelerin prezantasyonu.
6 Ordörv tabakları ve peynir tabaklarının prezantasyonu.
7 Ordörv tabakları ve peynir tabaklarının prezantasyonu.
8 Sergi Organizasyonu
9 Çorbaların hazırlanması ve prezantasyonu.
10 Tavuk yemeklerinin hazırlanması ve prezantasyonu.
11 Dana ile hazırlanan yemeklerin hazırlanması ve prezantasyonu.
12 Balık yemeklerinin hazırlanması ve prezantasyonu.
13 Çikolata ile tatlıların süslenmesi.
14 Şeker ile tatlıların süslenmesi.
15 Yarıyıl Sonu Sınavı
16 Yarıyıl Sonu Sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

1. Ders anlatım
2. Sunum
3. Uygulama

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır (%40).
2.Final Sınavı: Sınav ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma, uygulama ve örnek olay çalışmalarından da sorumludur (%60).
3. Bütünleme Sınavı: Bütünleme sınavı ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma, uygulama ve örnek olay çalışmalarından da sorumludur (%60).

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 2 28
Uygulama 14 1 14
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 3 42
Vize Sınavına Hazırlık 1 20 20
Final Sınavına Hazırlık 1 20 20
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 128

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.111
ÖK.211
ÖK.311
ÖK.41
ÖK.511