Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ BAŞAK GÖKÇE ÇÖL |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
İngilizce dil becerilerini mesleki alanlarda aktif kullanabilme, mesleki alana yönelik İngilizce temel terim ve kavramları konuşma ve yazma dilinde kullanabilme, alana yönelik okuma ve dinleme metinlerini anlayabilme, mesleki yazışmalar yapabilme, konuşma dilini doğru ve akıcı kullanabilme yeteneğinin kazandırılması |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Koç, N. (2023). English for gastronomy students and professional chefs: Students book I (5. baskı). Rdy@Venus Yayıncılık & Eğitim. ISBN: 978-605-71879-1-8 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Anlatım, soru-cevap, grup çalışması |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Değerlendirmede derste edinilen alıcı ve üretici dil becerilerinin tümü esas alınır. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70'ine katılım zorunludur. Sınıf içi etkinliklere aktif katılım gerekmektedir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
basakgokce.col@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Pazartesi 14.00-16.00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|