Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
PROF. DR. İLYAS SÖZEN |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
Öğrencilerin, ekonomideki temel kavramlar ve varsayımlar konusunda bilgi sahibi olması, aynı zamanda iktisat bilimi ve iktisadi olayların analizinde kullanılan yöntem ve araçlar, arz ve talep teorileri, esneklik, tüketici ve firma davranışlarının analizi, piyasa yapısı, faktör piyasası, rekabetçi ve rekabetçi olmayan piyasalarda fiyatların belirlenmesi konularının incelenmesidir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Ana Kaynak |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders Anlatmı ve Örnek olay çözümlemeleri |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Midterm Exam (40%) + Final Exam (60%) + Make-up Exam |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70'ine katılım zorunludur. Öğrencilerin derse aktif katılımları |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
mail: ilyas.sozen@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Ders Günleri 16:00-17:00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|