DERS ADI

: Gastronomi Turizmi

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
MSH 0164 Gastronomi Turizmi SEÇMELİ 2 0 0 4

Dersi Veren Birim

Kültürel Miras ve Turizm

Dersin Düzeyi

Önlisans

Ders Koordinatörü

İRFAN YILDIZ

Dersi Alan Birimler

Efes Meslek Yüksekokulu
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Kültürel Miras ve Turizm
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Gıda Teknolojisi

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Turizm İşletmeciliği alanında, yönetim ve organizasyon konularında bilgi sahibidir.
2   Turizm İşletmeciliği alanında, üretim yönetimi, pazarlama konularında bilgi sahibidir.
3   Turizm İşletmeciliği alanında, muhasebe ve finans konularında bilgi sahibidir.
4   Sektörel ve akademik alandaki kavram, fikir, veri ve bilgileri değerlendirip sorunlara çözüm getirebilir.
5   Sektörel konjonktürü değerlendirip gelecek ile ilgili öngörülerde bulunarak stratejik amaç ve hedefler belirleyebilir, bunları planlayarak uygulamaya koyabilir.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Turizm ve Sürdürülebilir Turizm anlayışı
2 Bölgesel Kalkınma Aracı Olarak Turizm
3 Kitle Turizminden Alternatif Turizme Geçiş ve Özel İlgi Turizmi
4 Turizm türleri ve kalkınmaya etkileri
5 Kültürün Turizm Odaklı Kalkınmadaki Rolü
6 Turizm odaklı kalkınmada kültür ve yerel kültür
7 Turizm odaklı kalkınmada kullanılan kültür varlıkları
8 Ara sınav
9 Yerel kültür varlığı olarak gastronominin tarihsel gelişimi ve kültür varlığı olarak turizm amaçlı kullanımı
10 Gastronomi Turizminin tanımı ve kapsamı
11 Coğrafi işaretler
12 Gastronomi turizminin bölgesel kalkınmaya katkısı
13 Gastronomi turizmi odaklı bölgesel kalkınma politikalarına dünyadan örnekler
14 Türkiye'de gastronomi turizmi çerçevesinde değerlendirilebilecek örnekler
15 Genel Değerlendirme
16 Final Sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap, sunum, açıklama.

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ * 0.50 +FN * 0.50
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ * 0.50 + BUT * 0.50


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 3 42
Vize Sınavına Hazırlık 1 7 7
Final Sınavına Hazırlık 1 14 14
Sunum Hazırlama 1 5 5
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 112

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16
ÖK.113
ÖK.213
ÖK.313
ÖK.423
ÖK.52