Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Geleneksel Türk Sanatları Sanatta Yeterlik |
Dersin Düzeyi |
Doktora |
Ders Koordinatörü |
DOÇ. ESRA KAVCI |
Dersi Alan Birimler |
Geleneksel Türk Sanatları Sanatta Yeterlik |
Dersin Amacı |
Geleneksel Sanatlar Bölümü Halı-Kilim Eski Kumaş Desenleri Anasanat dalı öğrencilerinin tekstil sanatı tarihini ve dokuma yöntem ve tekniklerini öğrenmesi gerekmektedir. Tarihsel kaynaklar, öğrencinin yapacağı tasarım ve uygulamalarda referans olarak kullanılacaktır. Uygulamalarda farklı dokuma yöntemleri ve teknikleri kullanılacaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
ELSASSER, Virginia, Textiles Concepts and Principles, Delmar Publishers, New York 1997, 340 S. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Bu derste öğretim üyesinin hazırladığı ders notları ve kaynakça araştırmalarından yararlanılacak. Görsel sunum yapılacak ve uygulama çalışmaları, öğretim üyesinin gözetiminde atölye ortamında gerçekleştirilecektir |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Değerlendirme ölçütlerinde öncelikli olarak öğrencinin verilen konu ile ilgili yaptığı araştırmalar, proje oluşturması ve sunumu, tasarım çalışmalarındaki başarısı dikkate alınacaktır. |
Değerlendirme Kriteri |
Öğrencinin yaptığı araştırma ve ödevler 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derse %80 devam zorunludur. Atölye çalışması ağırlıklıdır. Özellikle tasarım ve uygulamalar ders süresi içerisinde tamamlanmalıdır. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
esra.kavci@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
yok |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|